ΛΑΡΙΣΑ

Δ. Μπαμπαλής: “Αυξάνονται οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία της Λάρισας – Αρκετοί εκπαιδευτικοί μεταξύ των νοσούντων”

Μικρή αύξηση στα περιστατικά αλλά και τις εισαγωγές νοσούντων από κορονοϊό καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στα Νοσοκομεία της Λάρισας. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας, ο διευθυντής των ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου, Δημήτρης Μπαμπαλής, ότι τα περιστατικά δεν προέρχονται αποκλειστικά από κλειστές δομές -Δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, ιδιωτικές κλινικές- όπου είχαν διαπιστωθεί αρκετά κρούσματα το προηγούμενο διάστημα, αλλά από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, γεγονός που δείχνει αύξηση της διασποράς στην πόλη.

Μάλιστα, ο κ. Μπαμπαλής διευκρίνισε πως τα περιστατικά αφορούν κυρίως άτομα παραγωγικής ηλικίας -πράγμα που σημαίνει ότι οι εργασιακοί χώροι αποτελούν βασική εστία διασποράς του κορονοιού. “Μεταξύ αυτών αρκετοί εκπαιδευτικοί”, τονίζει με έμφαση το διευθυντής των ΤΕΠ.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως παρατηρείται ισορροπία στο ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων νοσηλευομένων, γεγονός που έχει να κάνει με τα ιατρικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται αλλά και με την ηπιότερη εκδήλωση της νόσου.

Ο κ. Μπαμπαλής απευθυνόμενος σε όλους, συστήνει σε κάθε πολίτη που θα διαπιστωθεί θετικός, να επισκεφθεί αμέσως τον γιατρό του και να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, και σε καμία περίπτωση να μην τηρήσει στάση αναμονής για την εξέλιξη των συμπτωμάτων.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες