Life & Style

Το σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

Με ιδιαίτερη προσοχή γίνεται ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του λιανεμπορίου το επόμενο διάστημα αν και ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφεται πανελλαδικά αλλά και το ιικό φορτίο που προκύπτει από τα λύμματα, δείχνουν ότι όλα θα ανοίξουν με μεγάλη καθυστέρηση.

Μπορεί ο αριθμός των εμβολιασθέντων να φτάνει περίπου το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας, ωστόσο, η μετάδοση του ιού δεν επιτρέπει μέχρι στιγμής το χαλάρωμα των μέτρων. Ήδη, 12 περιφέρειες και δήμοι μπαίνουν στο «κόκκινο», ενώ οι μεταλλάξεις και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους ειδικούς που εισηγήθηκαν παράταση του lockdown.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση που βιώνουμε όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιφέρειες και δήμους. «Υπάρχει έξαρση του ιού, ιδίως του βρετανικού. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Είμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 ο καθ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Εν τω μεταξύ, τα 1.790 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο προκαλούν μεγάλη ανησυχία στις αρχές με τους επιστήμονες να εστιάζουν την προσοχή τους στη σωστή διαχείριση των νοσηλειών και των διασωληνωμένων ασθενών, σε μεγάλο βαθμό λόγω της διασποράς των μεταλλάξεων (βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη) που εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εάν αλλάξει η εικόνα τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει αρχικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου με πιθανή ημερομηνία στις 8 Μαρτίου ή 16 Μαρτίου και μία εβδομάδα μετά ενδέχεται να επιτραπεί το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Βεβαίως, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι παρά τα επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν σε ορισμένες περιοχές όπως η Αττική, δηλαδή το κλείσιμο του λιανεμπορίου και των σχολείων, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώθηκε, αντιθέτως παρουσίασε αυξητική πορεία. Συγκεκριμένα, ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική, ενώ ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς κάνει έκκληση στους κατοίκους των δήμων Λάρισας, Βόλου, Λουτρακίου, Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών, Μαλεσίνας, να τηρούν τα μέτρα καθώς το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές παρουσιάζει αύξηση τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: zougla.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις