ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η δημιουργική οικονομία το μέλλον των πόλεων

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος O-City, πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου διαδικτυακή διακρατική συνάντηση των εταίρων όπου συμμετείχαν Πανεπιστήμια, Σχολές Επιχειρήσεων  θερμοκοιτίδες από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Κολομβία με σκοπό την παρουσίαση της πλατφόρμα Orange Planet,

Απο την Ελλάδα βασικοί εταίροι του καινοτόμου ευρωπαϊκού project ειναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η  GM-STUDIO.

Το έργο στοχεύει στην προώθηση μοντέλων δημιουργικής οικονομίας, της λεγόμενης Orange Economy, για πόλεις και περιοχές που παρέχουν στρατηγικές επενδύσεις στον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή της πανδημίας, μέσω του έργου οι εταίροι έχουν ως στόχο τη δημιουργία νέων στρατηγικών ανάπτυξης και νέων οικονομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών παραδειγμάτων.

Οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες αντιπροσωπεύουν την καλύτερη επένδυση για το μέλλον καθώς δρουν άμεσα στις τοπικές κοινότητες και βοηθούν στην επανεξέταση της οικονομίας με πιο βιώσιμο τρόπο. Ικανές να επιταχύνουν τις διαδικασίες ψηφιοποίησης και επανέναρξης στις εθνικές και διεθνείς αγορές προϊόντων και υπηρεσίες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τις νεότερες γενιές.

Μέσω του έργου έχει αναπτυχθεί μία πλατφόρμα αφιερωμένη σε Πανεπιστήμια που επιθυμούν να φιλοξενήσουν καλλιτέχνες, ψηφιακούς εμπειρογνώμονες, βιντεοπαραγωγούς, φωτογράφους και άλλους επαγγελματίες από τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα όπου εκπαιδεύουν μαθητές ώστε να μεταφέρουν ψηφιακές, καλλιτεχνικές αλλά και επαγγελματικές δεξιότητες στους νέους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου https://o-city.webs.upv.es/ ή να έρθετε σε επαφή με την αρμόδια εταιρεία – εταίρο του έργου GM-STUDIO, email: gmstudiogr@gmail.com ή με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις