ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγοραστός για Λάρισα: Είμαστε σε οριακή κατάσταση, πολύ δύσκολες οι επόμενες δύο εβδομάδες

Σε συναγερμό έχει θέσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, βλέποντας τον κλοιό του κορωνοϊού να «σφίγγει» επικίνδυνα ξανά τη Λάρισα.

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων και το χθεσινό «καμπανάκι» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, οδήγησαν τον κ. Αγοραστό σε νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να επιχειρηθεί η αποφυγή ενός σκληρότερου lockdown στη Λάρισα.

Μιλώντας στο onlarissa.gr το μεσημέρι του Σαββάτου ο περιφερειάρχης, εκτίμησε πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες, είμαστε σε οριακή κατάσταση. Πρόθεσή μας είναι οι αυξημένοι έλεγχοι μέσω των rapid tests και οι εμβολιασμοί σε ψυχιατρικές δομές. Επιπρόσθετα, εντείνουμε τους ελέγχους που γίνονται μαζί με την αρχή διαφάνειας, την επιθεώρηση εργασίας και τη δημοτική αστυνομία, ενώ κλιμάκια ελέγχουν την τήρηση των μέτρων στα γηροκομεία.

Έχω ζητήσει από το δήμαρχο Λαρισαίων να αυξηθούν οι έλεγχοι και από τη δημοτική αστυνομία, επαναφέρουμε την ιχνηλάτηση που κάνουμε στα κρούσματα μαζί με τον ΕΟΔΥ και παρακολουθούμε διαρκώς τα λύματα έχοντας μία σαφή εικόνα της κατάστασης μέσα από τις επιδημιολογικές αναλύσεις. Οι έλεγχοι εντείνονται και στα σούπερ μάρκετ όπου υπάρχει συγχρωτισμός για να διασφαλίσουμε ότι τηρούνται στο μέγιστο τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Χρειάζεται όλοι μας να ενεργοποιήσουμε την ατομική μας ευθύνη γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες