ΛΑΡΙΣΑ

Βαγενά: «Τη χυδαιότητα την έθρεψε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Σε ανακοίνωση της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Π.Σ. Λάρισας Άννας Βαγενά, επισημαίνονται τα εξής:

Σήμερα, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για «την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ρίξει και πάλι την ευθύνη – πού αλλού – στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησε να μας πείσει ότι όλη η ιστορία σχετικά με το σκάνδαλο «Μενδώνη-Λιγνάδη» είναι μία χυδαία επίθεση προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτε άλλο.

Μάλιστα. Δεν είναι, λοιπόν, χυδαία όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται και φέρεται να έχει διαπράξει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Δεν είναι χυδαία η απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετριάσει τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά και να τη συγκαλύψει, εδώ και τόσες μέρες. Δεν είναι χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, επιτέθηκε στους ηθοποιούς και στους ανθρώπους του πολιτισμού στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Ε, λοιπόν, όχι. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε για στενό του συνεργάτη τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη, που εντέλει καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ο κ. Φρουζής, κεντρικό πρόσωπο του τεράστιου σκανδάλου της Novartis, το 2015 είχε παραθέσει δείπνο στην οικία του για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ, ενώ το 1998 είχε συλληφθεί για σεξουαλική παρενόχληση εντεκάχρονου κοριτσιού στην Κρήτη.

Ούτε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που η υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη διόρισε με απευθείας ανάθεση ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον Δημήτρη Λιγνάδη, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατά συρροή βιασμό ανηλίκων. Δεν βάζουμε εμείς τη ΝΔ στο κάδρο της παιδεραστίας, μόνη της μπαίνει με τις επιλογές της.

Προσωπικά, αδυνατώ έστω και να διανοηθώ ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το αποτρόπαιο φαινόμενο της παιδεραστίας. Ως πρωθυπουργός, όμως, έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για κάθε επιλογή του. Μας είπε σήμερα επί λέξει στη Βουλή ότι «τον κ. Λιγνάδη τον επέλεξε η κ. Μενδώνη» και στη συνέχεια είπε ότι η κ. Μενδώνη είναι μία καλή υπουργός γιατί ξεμπλόκαρε πολλές σημαντικές επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, το μετρό Θεσσαλονίκης κ.α. Τότε, όπως πολύ εύστοχα επισήμανε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συζήτηση, ας την έκανε υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μας είπε ακόμα ο πρωθυπουργός ότι το μόνο λάθος της κ. Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη ήταν επικοινωνιακό και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί όλο αυτό το αρνητικό κλίμα εναντίον της, επειδή ακριβώς ξεμπλοκάρει τις επενδύσεις. Δηλαδή τι εννοεί ο πρωθυπουργός; Ότι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ο Νίκος Σ. και όλοι όσοι καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, το κάνουν επειδή δεν θέλουν να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό;

Φαίνεται η κ. Μενδώνη χρειάζεται πράγματι να παραμείνει στη θέση της, γιατί έχει ακόμα πολλές «εκκρεμότητες» να τακτοποιήσει, όπως έκανε με το Ελληνικό, το μετρό Θεσσαλονίκης και τον δανεισμό αρχαιοτήτων στο εξωτερικό για 50 χρόνια. Όσο για τα 56 πρόσωπα του πολιτισμού, τη στήριξη των οποίων στην κ. Μενδώνη επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, τα περισσότερα από αυτά είναι καλλιτεχνικοί διευθυντές φορέων, που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού και τα οποία έχει διορίσει η ίδια η κ. Μενδώνη!

Τον πειράζουν, τέλος, τον πρωθυπουργό τα «τρολ» του διαδικτύου, που ασχολούνται με τον ίδιο, τη Λίνα Μενδώνη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν τον πείραζε όταν ο ίδιος από το βήμα της Βουλής αναμασούσε δημοσιεύματα από το «Μακελειό», που αφορούσαν τον εκλιπόντα πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας τροφή σε κάθε είδους λασπολογία. Ούτε τον ενοχλούσε όταν επί μέρες κατασυκοφαντούταν ο Αλέξης Τσίπρας για τη δήθεν βίλα εκατομμυρίων. Τότε ήταν καλά τα μέσα αυτά. Τώρα που το διαδίκτυο έχει βουίξει με πράγματα που τον ενοχλούν, τώρα όλα αυτά τα καθοδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι χυδαία.

Με λίγα λόγια, στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν απάντησε επί της ουσίας σε τίποτα και δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη για την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ούτε και για τη χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τεράστιου σκανδάλου από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες