ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Πρόεδρος Ιταλικής Παιδιατρικής Εταιρείας: Περισσότερα κρούσματα σε παιδιά λόγω βρετανικής μετάλλαξης

 

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

«Οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού, και ιδίως η βρετανική, έχουν 30-40% μεγαλύτερη ικανότητα εξάπλωσης. Και αυτό ισχύει επίσης για την ηλικιακή ομάδα 0-18 ετών. Τα παιδιά τώρα εμπλέκονται περισσότερο επειδή οι μεταλλάξεις είναι μορφές που εξαπλώνονται πιο εύκολα», αναφέρει ο πρόεδρος της Ιταλικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Αλμπέρτο Βιλάνι, σε συνέντευξή του σε εκπομπή της RAI.

Δίνοντας ένα παράδειγμα για την ταχύτητα εξάπλωσης της λοίμωξης προσθέτει: «Εάν ένα άτομο μολύνει δύο και μετά 4, 8 και 16, στο έκτο βήμα φτάνουμε τις 128 περιπτώσεις. Εάν αντί για δύο μολύνει τρεις στο έκτο βήμα φτάνουμε στους 2.187. Αυτό είναι το ανησυχητικό στοιχείο».

«Δεν υπάρχει ακόμα τεκμηρίωση όσον αφορά τη σοβαρότητα της νόσου στα παιδιά»

Ο Ιταλός παιδίατρος και διευθυντής στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης, είναι σαφής: «Αν και οι μεταλλάξεις είναι μεταδοτικές, δεν υπάρχει επί του παρόντος τεκμηρίωση σχετικά με τη σοβαρότητα της νόσου στα παιδιά. Τα παιδιά, στην πραγματικότητα, εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα να αντιστέκονται σε σοβαρές ασθένειες σε σύγκριση με τα άτομα της προχωρημένης ηλικίας . Τον Μάιο είχαμε λιγότερες από 5.000 περιπτώσεις σε παιδιά και νέους. Τώρα έχουμε δεκάδες χιλιάδες, γι ‘αυτό o ιός εξαπλώνεται πιο εύκολα. Και αν μια μετάλλαξη, όπως η βρετανική έχει την ικανότητα να εξαπλώνεται  30-40% περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι εάν ένα παιδί είχε μολύνει προηγουμένως άλλα δύο, τώρα μολύνει άλλα τρία ».

«Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.  Εάν δεν υπάρχει περιορισμός τότε είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», καταλήγει.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις