ΛΑΡΙΣΑ

Κινητοποίηση της ΕΙΝΚΥΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: «Γιατροί και νοσηλευτές εξαντληθήκαμε…» (φωτο – βίντεο)

Για εξάντληση των γιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης κατά την σημερινή κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιείται από την ομοσπονδία  Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος  (ΟΝΓΕ)  και την ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΕΙΝΚΥΛ εξακολουθεί να ζητά περισσότερες προσλήψεις γιατρών στο ΓΝΛ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, κ. Νίκος Νταφούλης σημείωσε: «Πραγματοποιείται σήμερα μεγάλη κινητοποίηση από την ομοσπονδία μας την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ για τα διαχρονικά προβλήματα που έχουμε αλλά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας γιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντληθεί και συνεχίζουμε σε πολύ σκληρούς ρυθμούς. Όμως δεν βλέπουμε από την πολιτεία να παίρνει τα μέτρα που θέλουμε. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να επιταχθεί. Στο ΓΝΛ πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός γιατρών και νοσηλευτών. Μόλις 120 γιατροί δεν αρκούν. Οι συνθήκες εδώ είναι άθλιες, πρέπει να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο και να γίνει η νέα πτέρυγα. Δεν είναι τίποτα οι 14 θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν μπροστά στις πραγματικές ανάγκες μας. Θέλουμε να καλυφθουν όλα τα κενά, έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον 180 γιατροί».

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Λάρισας κ. Θανάσης Κουμαντζέλης, τόνισε ότι δεν γίνονται οι εμβολιασμοί και επισημαίνει: «Μας κάνουν πολλά τηλέφωνα σχετικά με τους εμβολιασμούς. Έκλεισε η πλατφόρμα και δεν μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για να κάνουμε εμβόλιο. Οι άνω των 77 θα έπρεπε να είχαμε ξεμπλέξει με την διαδικασία του εμβολιασμού».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες