ΛΑΡΙΣΑ

Πολυομιλική εκδήλωση ροταριανών ομίλων και Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δήμου Λαρισαίων

Το Σάββατο 20/2/2021 πραγματοποιήθηκε η πολυομιλική διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση που συνδιοργάνωσαν οι Ροταριανοί όμιλοι Ανατολικής Λάρισας, Κομοτηνής “Ροδόπη”, Θεσσαλονίκης “Μέγας Αλέξανδρος”,οι όμιλοι Ροταράκτ της 2484 ΠΔΡ, Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς & “Άριστα Τελείν” ,και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Δ.Λαρισαίων.

Το θέμα της ομιλίας αντλήθηκε από την τρέχουσα επικαιρότητα και είχε τον τίτλο: “Έμφυλη Βία & Επικαιρότητα- Η Εικόνα πίσω από τις οθόνες…” ,με κύρια ομιλήτρια την Ψυχολόγο Ματζίρη Γεωργία και συμμετέχουσες την Τερζενίδου Αθηνά Κοινωνική Λειτουργό και την Τσολάκη Ασπασία Παιδοψυχολόγο,επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Θυμάτων Βίας ή και Πολλαπλών Διακρίσεων. Συμμετείχε καταθέτοντας τις απόψεις της για το χώρο του αθλητισμού ,η Ολυμπιονίκης της Πάλης Ζυγούρη Βούλα.

Το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα, με αφορμή την επικαιρότητα και τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού,ανέδειξε το θέμα της έμφυλης βίας σε όλο του το φάσμα. Κύριοι άξονες που κινήθηκε η ομιλία-συζήτηση ήταν η Έμφυλη Βία & τα Έμφυλα Στερεότυπα, η Πατριαρχία και η Ανισότητα των Φύλων, η Παρενόχληση στον χώρο εργασίας, η Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών, Γιατί το θύμα δεν μιλάει και γιατί η κοινωνία σωπαίνει…,η δευτερογενής θυματοποίηση, ο καταλυτικός ρόλος της ατιμωρησίας και της ανοχής του περιβάλλοντος και οι τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Συνθέτοντας την εικόνα πίσω από τις οθόνες καταδείχθηκε πως παραβιάζεται κατάφωρα το θεμελιώδες δικαίωμα της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης του κάθε ανθρώπου που πλήττεται αλλά και η ευθύνη όλων μας ώστε να συμβάλλουμε στην αλλαγή που συντελείται, οραματιζόμενοι έναν κόσμο χωρίς βία,έναν κόσμο Ισότητας&Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ. Λαρισαίων Σωτήρης Βούλγαρης καθώς χαιρετισμό απέστειλε και η Αντιδήμαρχος Φαλάνης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δ. Λαρισαίων Ρίτα Απρίλη.

Επίσης πλήθος ροταριανών και φίλων από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά καταθέτοντας ερωτήματα και απόψεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες