ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόλο: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Κροατία με πρόκριση-θρίλερ

Αν και βρέθηκε μια… ανάσα από τον αποκλεισμό, η Κροατία θα είναι παρούσα το καλοκαίρι το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στο Τόκιο. Οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο πήραν το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο από το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, νικώντας μετά από ένα απίστευτο θρίλερ τη Ρωσία 25-24 στα πέναλτι.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ σε όλη τη διάρκειά του. Η Κροατία προηγήθηκε 11-10 με γκολ του Βρλιτς, 1΄20΄΄ πριν τη λήξη, αλλά οι Ρώσοι απάντησαν στα 16΄΄ με τον Χόλοντ σε παίκτη παραπάνω και έστειλαν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Μπούκιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Σεπέλεφ είχε την ευκαιρία να στείλει τη Ρωσία στο Τόκιο, αλλά νικήθηκε από τον (αναπληρωματικό τερματοφύλακα της “Χρβάτσκα”) Τόνι Πόπαντιτς και ο πολύπειρος Βρλιτς ισοφάρισε (15-15).

Ακολούθησαν 18 συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις, ώσπου ο Σεπέλεφ νικήθηκε για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά από τον Μάρκο Μπίγιατς (που στο μεταξύ είχε επανέλθει στην κροατική εστία). Ο Βρλιτς και πάλι ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους Κροάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι, διαμορφώθηκε και η τελική 12άδα του ανδρικού Ολυμπιακού τουρνουά, την οποία απαρτίζουν οι Ιαπωνία, Σερβία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καζακστάν, Νότια Αφρική, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Κροατία.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-4, 3-1, 2-3

Στα πέναλτι: 14-13

Τα γκολ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Βουκίσεβιτς 5, Βρλιτς 5, Φάτοβιτς 4, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς 3, Μπούσλιε 2, Μίλος, Μπούριτς

ΡΩΣΙΑ: Χάρκοφ 6, Μερκούλοφ 6, Χόλοντ 5, Ναγκάεφ 3, Σούτσκοφ, Κισέλεφ, Πρόνιν, Σεπέλεφ

 

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις