ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο δήμος Λαρισαίων απαντάει στο onlarissa.gr για τους άστεγους στο κέντρο της πόλης: Εντοπίστηκαν όλοι και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες μας

Με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων απαντάει στο δημοσίευμα του onlarissa.gr σχετικά με τους άστεγους στο κέντρο της Λάρισας.

Δείτε αναλυτικά:

Σε σχέση με δημοσίευμά σας, για την ύπαρξη αστέγων στην πόλη της Λάρισας, παραθέτουμε τα εξής:

Οι άστεγοι που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας έχουν όλοι εντοπισθεί στα σημεία του καταλύουν. Έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα από Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Πρόνοιας για τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις παροχές που δικαιούνται να λαμβάνουν, καθώς και για την υποστήριξη που μπορούν να έχουν στη διεκπεραίωση των ζητημάτων τους.

Οσον αφορά στις ημέρες κατά τις οποίες επικρατούσαν αρνητικές θερμοκρασίες οι άστεγοι ενημερώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε θερμαινόμενο χώρο όπου παρέμειναν καθ’ όλο το διάστημα της κακοκαιρίας. Επισημαίνεται ότι κατά την εκεί διαμονή τους, η Υπηρεσία μας παρείχε τροφή, ζεστά ροφήματα, ρουχισμό.

Τέλος , αναφέρουμε ότι επειδή η επαιτεία δεν διώκεται ποινικά, επειδή η παρέμβαση και υποστήριξή των Κοινωνικών Υπηρεσιών προϋποθέτει τη διάθεση για συνεργασία του ιδίου του ατόμου, επειδή η μεταφορά ενός ανθρώπου σε ασφαλή χώρο δε μπορεί να γίνει ακούσια, είναι προφανές ότι θα παραμένουν άνθρωποι στο δρόμο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες