ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Προέδρων Κοινοτήτων του νομού Λάρισας με τον Καπετάνο

Διαδοχικές συναντήσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας είχε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Λάρισας της Ν.Δ. κ.Χρήστος Καπετάνος με Προέδρους Κοινοτήτων του νομού Λάρισας και την Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων, προκειμένου να ενημερώσουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις τους, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έγινε συζήτηση α) για την σκέψη κατάργησης των Δημοτικών Κοινοτήτων της έδρας κάθε δήμου β) για την θεσμοθέτηση ξεχωριστού ψηφοδελτίου για τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων, χωρίς να είναι ενταγμένοι στον συνδυασμό κάποιου υποψηφίου δήμαρχου και γ) για την αποζημίωση των Προέδρων των Κοινοτήτων με βάση την πληθυσμιακή απογραφή κάθε κοινότητας και την χιλιομετρική απόσταση από την έδρα κάθε δήμου.

Ο κ.Καπετάνος, συμφώνησε στην αναγκαιότητα διατήρησης των Δημοτικών Κοινοτήτων στην έδρα κάθε δήμου και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις των Προέδρων.

Στην πρώτη συνάντηση με τους Προέδρους  των Κοινοτήτων συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννουλης κ.Ιωάννης Δαβλέρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλί κ.Γεώργιος Μπόγκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαλάνης κ.Κων/νος Λυγούρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναρθακίου κ.Αθανάσιος Λελεντζής και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου κ.Νικόλαος Κολοβός.

Στη συνάντηση με την Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων παρευρέθηκαν, η Πρόεδρός της κα Θεοδώρα Πρεκατέ, όπου παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της Κοινότητας καθώς και οι σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Βαρακλιώτης και Φωτεινή Πιτσάβα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις