Life & Style

Διονύσης Παναγιωτάκης: «Νιώθω λίγο ένοχος γιατί ήξερα και δεν είχα το θάρρος να μιλήσω»

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Θεατρικών Παραγωγών Διονύσης Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο θέμα που απασχολεί το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες γνωστών ηθοποιών.

«Δεν το περίμενα αυτό που έγινε. Πάρα πολλά από αυτά που καταγγέλθηκαν τα ξέρουμε όλοι που ασχολούμαστε με αυτή τη δουλειά, εγώ είμαι από 18 χρονών παιδί, αλλά όταν δεν έχουν συμβεί σε εμάς ή σε δική μας δουλειά δεν σου αφήνει το ελεύθερο να το επικοινωνήσεις. Από εκεί και πέρα λες δεν μου πέφτει λόγος. Γνώριζα κάποιες ιστορίες.

Προσπαθούσα να μην συνεργάζομαι με αυτούς τους ηθοποιούς. Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες. Υπάρχει ένα όριο απέναντι στον καλλιτέχνη, το έργο που δημιουργεί και τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργεί το έργο του. Το ξέσπασμα αυτών των γυναικών έγινε με τον κορωνοϊό. Η πανδημία βοήθησε στο να σπάσει το απόστημα. Μετά από αυτή τη συνθήκη θα δημιουργηθεί μια νέα συνθήκη.

Όλοι έχουμε ευθύνη. Οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται στους χώρους μας.  Επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είσαι λίγο πιο υπεύθυνος. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεσαι σε εργαζόμενους με τρόπο που δεν θέλεις να σου φέρονται. Εμείς οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη να επιβάλλουμε τον πολιτισμό στους χώρους εργασίας. Με τη δικαιολογία του καλλιτέχνη γίνονται εξωφρενικά πράγματα. Δηλαδή αν δεν σε πλακώσω στο ξύλο δεν μπορώ να σκηνοθετήσω.

Υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν ξέρουμε. Νιώθω λίγο ένοχος γιατί ήξερα και ίσως δεν είχα το θάρρος να μιλήσω. Νιώθω μια χαρά που θα τακτοποιηθεί ο χώρος και θα γίνει κι ένας κώδικας δεοντολογίας και τον έχουμε προτείνει και εμείς να θεσπιστεί ως Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. Δεν μπορείς να ξεφτιλίζεις έναν άνθρωπο με πρόσχημα καλλιτεχνικούς σκοπούς. Δεν περίμενα αυτό το τσουνάμι. Πίστευα ότι θα αυτά θα συνέχιζαν να γίνονται.

Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με κάποιους από όσους καταγγέλλονται. Με αυτούς που ήξερα ακριβώς απέφευγα να συνεργαστώ. Εκεί που γινόντουσαν αυτά έχει ευθύνη και ο παραγωγός. Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για το θέατρο. Αυτοί οι άνθρωποι θα απομονωθούν. Οφείλουμε και το ΣΕΗ και εμείς οι παραγωγοί να δώσουμε τη δύναμη στα θύματα να μιλήσουν» ανέφερε στην εκπομπή Dot ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις