ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόλο: «Ποδαρικό» με το… δεξί από τον Ολυμπιακό, 10-7 την Πάντοβα

Νικηφόρα ξεκίνησε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού τις υποχρεώσεις της στον Γ΄ προκριματικό όμιλο της Euroleague, που φιλοξενείται στη Ρώμη. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη επικράτησε 10-7 της ιταλικής Πάντοβα και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων, που οδηγούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως συνήθως συμβαίνει στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Μετά από ένα απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (5-5), οι “ερυθρόλευκες” ξεκίνησαν την τρίτη περίοδο με δύο γρήγορα γκολ σε παίκτρια παραπάνω (σκόρερ οι Μπενέκου και Ελευθεριάδου), ενώ παράλληλα βελτιώθηκαν αισθητά στην άμυνα, κρατώντας απαραβίαστη την εστία της Διαμαντοπούλου ως το τέλος του οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο η Πάντοβα μείωσε προσωρινά σε 7-6, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση και έφτασε στη νίκη.

Να σημειωθεί ότι η γαλλική Ολιμπίκ Νις αποσύρθηκε τελικά από τους αγώνες του Γ΄ ομίλου, ο οποίος θα διεξαχθεί με τέσσερις ομάδες. Ο Ολυμπιακός θα παίξει αύριο (5/2) διαδοχικά με την ουγγρική Βαζούτας (12:30) και την οικοδέσποινα Ρόμα (21:00) και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, παρότι ο όμιλος συνεχίζεται ως την Κυριακή 7/2.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-0, 3-2

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου 1, Βασ. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Τα γκολ της Πάντοβα πέτυχαν οι Μίλο 3, Ιλ. Σαβιόλι, Γκοτάρντο, Ντάριο, Κοκιέρε.

 

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις