ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στη Λάρισα την Δευτέρα – Μαρούδας: «Λεφτά υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που θα τα δώσει» (βίντεο)

Κινητοποίηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) κ. Ρίζο Μαρούδα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ και αυτοκίνητα στις 6 το απόγευμα έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου θα  επιδοθεί ψήφισμα στον περιφερειάρχη. Οι αγρότες διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά ο κ. Ρίζος Μαρούδας τόνισε τα εξής:

«Έχουν αδειάσει οι τσέπες των αγροτών. Δεν μπορούν πραγματικά να συντηρηθούν οικογένειες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η καλλιεργητική δραστηριότητα αν δεν παρθεί μια σειρά από μέτρα και αν δεν αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα που έχουμε. Λεφτά υπάρχουν, αλλά είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που θα δώσει αυτά τα χρήματα. Όταν δίνει από τον προϋπολογισμό 32 δισεκατομμύρια σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και εφοπλιστές και την ίδια στιγμή μόνο 350 εκατομμύρια στον πρωτογενή τομέα που κατά τα άλλα είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, καταλαβαίνουμε ότι είναι μια πολιτική επιλογή. Εμείς θέλουμε να την ανατρέψουμε και να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας που είναι επιβίωσης.

Αυτά είναι: Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, και να μην κόβουν το ρεύμα μικρές οφειλές, το οποίο είναι πολύ ακριβό σε σχέση με αυτό που πληρώνουν οι βιομηχανίες. Το μεγάλο κομβικό σημείο όμως είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, γι’ αυτό καλούμε μαζικά όλους τους αγρότες παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης. Οι μάσκες όμως δεν θα μας κρατήσουν το στόμα κλειστό, θα βγούμε να παλέψουμε για την επιβίωσή μας, είναι δικαίωμά μας.

Θα κάνουμε λοιπόν μια κινητοποίηση με συμβολικό αριθμό τρακτέρ, περίπου 20, στη Λάρισα συν αυτοκίνητα την Δευτέρα το απόγευμα. Στις 6 μ.μ. θα δοθεί το ραντεβού στην περιφέρεια Θεσσαλίας και θα μπούμε στην πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις. Στις 4μ.μ. θα ξεκινήσουν τα τρακτέρ από Τύρναβο και Πλατύκαμπο. Επικοινωνήσαμε και με τον περιφερειάρχη και με τον αντιπεριφερειάρχη και τους καλούμε να βρίσκονται εκεί όπου θα τους δώσουμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας. Θα ζητήσουμε συνάντηση και με τον νέο υπουργό και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ».

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες