ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Όταν οι Λαρισαίοι περπατάνε… Αυτές είναι πιο περιζήτητες διαδρομές στην καραντίνα (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Τα τελευταία χρόνια οι Λαρισαίοι άρχισαν να αποκτούν νέες συνήθειες, εκμεταλλευόμενοι τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη κυρίως με την δημιουργία της περιφερειακής οδού που ξεκινά από τη ΔΕΥΑΛ και καταλήγει στον κόμβο της Αεροδρομίου στην Νέα Σμύρνη, τους κάθετους δρόμους που τη συνδέουν με το πάρκο του Αλκαζάρ, το πάρκο Χατζηχαλάρ (πάρκο των Χρωμάτων) επί της οδού Καρδίτσης.

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Οι συνθήκες των τελευταίων μηνών της πανδημίας έχουν εντείνει τις λαρισαϊκές αυτές συνήθειες, καθώς πολλοί περισσότεροι πολίτες άρχισαν να περπατούν μόνοι τους ή με τις οικογένειες τους, να κάνουν τζόκινγκ ή να ποδηλατούν, βρίσκοντας μια διέξοδο για άθληση και επαφή με τη φύση τις δύο περιόδους της καραντίνας.

Οι πιο περιζήτητες περιπατητικές διαδρομές είναι τα δύο πάρκα, Αλκαζάρ και Χατζηχαλάρ, ο λόφος του Μεζούρλου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η περιφερειακή οδός από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι τον κόμβο της Αεροδρομίου στη Νέα Σμύρνη, ενώ πρόσφατα έχει προστεθεί ο λόφος στο Γεντίκι που απέχει 10 χλμ. από τη Λάρισα προς το Συκούριο, που μέχρι τώρα τον χρησιμοποιούσαν οι αθλητές περιπατητές και ορειβάτες και πλέον τον έχουν ανακαλύψει αρκετοί Λαρισαίοι και τον επισκέπτονται για τη βόλτα τους.

 

  

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες