ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Πλήρης η αδιαφορία για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Σε ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

Η ΕΛΜΕ Λάρισας σε προηγούμενη κινητοποίησή της απαίτησε μεταφέροντας το αίτημα στην ΠΔΕ Θεσσαλίας τη διενέργεια τεστ σε συνεργασία με τους Δήμους για την ιχνηλάτηση του κορωνοιού σε εκπαιδευτικούς και μαθητικό δυναμικό μαζικά πριν την επιστροφή μας στα σχολεία.

Το αίτημά μας μεταβιβάστηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα rapid tests, που ζητήσαμε να γίνουν μαζικά το Σαββατοκύριακο, πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Εκφράζουμε την κατάπληξη και την οργή μας για την αδιαφορία των επίσημων θεσμών σε επίπεδο περιφέρειας για το ζωτικής σημασίας ζήτημα του ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων. Η όλη εξέλιξη αποκαλύπτει την απουσία βούλησης από τους επίσημους φορείς να οργανώσουν τη λήψη προληπτικών μέτρων, προκειμένου να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία. Η ολιγωρία, όπως και η απουσία ενημέρωσης, είναι σκανδαλώδης και απαιτείται να δοθούν εξηγήσεις.

Ο έλεγχος της μετάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς τη διενέργεια των ανιχνευτικών τεστ, ενώ η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΕΟΔΥ αναλαμβάνουν την ευθύνη της μη ενημέρωσης και της μη υλοποίησης της διενέργειάς τους.

Εκπαιδευτικοί και μαθητιώσα νεολαία δεν είμαστε αμελητέες οντότητες που θα στοιβαχτούμε εν μέσω πανδημίας 28 ή και 29 άτομα μέσα σε τμήματα, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία, την ολιγωρία και την παραγνώριση της σοβαρότητας του αιτήματος για τη διενέργεια τεστ ελέγχου του ιού.

Επομένως τα σχολεία ξανανοίγουν χωρίς να εισακουστεί τελικά κανένα από τα αιτήματά μας.

Χωρίς αναπροσαρμογή της ύλης, χωρίς κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, χωρίς μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (15), χωρίς τη διάθεση κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας, χωρίς την πρόβλεψη αδειών σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και της άμεσης αναπλήρωσής τους, χωρίς μέτρα που να προετοιμάζουν την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, τη βελτίωση υποδομών υγιεινής, την αύξηση των δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς για ασφαλή μετάβαση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών στα σχολεία, τη νοσηλευτική και ιατρική παρακολούθηση των σχολικών μονάδων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μας!

Ζητάμε τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Για ό,τι γίνει από δω και πέρα η ευθύνη είναι όλη της κυβέρνησης και των φορέων που κωφεύουν και δεν ικανοποιούν κανένα από τα αιτήματά μας για την ασφαλή επιστροφή μας στις σχολικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες