ΛΑΡΙΣΑ

Με λιτή τελετή λόγω της πανδημίας τίμησε σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας την γιορτή των Τριών Ιεραρχών (φωτο)

Με λιτή τελετή σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας τίμησε σήμερα, παραμονή, την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στη δοξολογία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ι.Μ Ναό του Αγίου Αχιλλίου, παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Βασιλική Ζιάκα, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και μικρή αντιπροσωπία μαθητών και εκπαιδευτικών από τα παρακάτω σχολεία:

1ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 42ο Δημοτικό σχολείο και 33ο Νηπιαγωγείο  Λάρισας.

Για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα μίλησε ο κ. Χρήστος Κατσούρας θεολόγος εκπαιδευτικός της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Το μήνυμα της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κας Βασιλικής Ζιάκα:

30 Ιανουαρίου: Γιορτή των Γραμμάτων, Γιορτή της Παιδείας. Η Εκκλησία μας τιμά τους Τρεις Ιεράρχες, τους τρεις Άγιους Πατέρες: τον Βασίλειο τον Μέγα, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο Ναζιανζηνό ή Θεολόγο. Η εκπαιδευτική κοινότητα τιμά τους Προστάτες της.

Τρεις Φιλόσοφοι, Ρήτορες, Πανεπιστήμονες, Δάσκαλοι, Παιδαγωγοί, Φωστήρες, Άγιοι. Θεμελίωσαν την Ορθοδοξία, προήγαγαν τα Ελληνικά Γράμματα πετυχαίνοντας τη σύζευξη του αρχαίου ελληνικού και του χριστιανικού πνεύματος.

Αποτελούν πρότυπα πραγματικά μορφωμένων ανθρώπων, καθώς δεν περιορίστηκαν σε στείρες γνώσεις, αλλά τις κοσμικές και θρησκευτικές τους γνώσεις τις αφομοίωσαν και τις μετουσίωσαν σε πραγματική σοφία, που την εκδήλωσαν έμπρακτα ως προσφορά στον συνάνθρωπο.

Αποτελούν επιπλέον και πρότυπα στάσης ζωής, καθώς οι οποιεσδήποτε δυσκολίες, τα εμπόδια και οι διώξεις που υπέστησαν δεν τους πτόησαν και δεν τους απέσπασαν από το μορφωτικό και το φιλανθρωπικό τους έργο, στάση που αποκτά ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία στην παρούσα συγκυρία υπό την πίεση της πανδημίας.

Πρωτοπόροι στην εποχή τους, πραγματικά επίκαιροι σήμερα, ας φωτίζουν με την προσωπικότητά τους και την στάση ζωής τους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής, της επιστημονικής και ηθικής συγκρότησής τους.

Χρόνια πολλά, χρόνια φωτισμένα!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες