ΛΑΡΙΣΑ

Ολυμπος: Επιχείρηση διάσωσης για δύο ορειβάτες – Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο ορειβάτες που τους παρέσυρε χιονοστιβάδα γύρω στις 3:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, στη θέση Ξερολάκι, στο βορειοανατολικό Όλυμπο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη. Όσο περνάει η ώρα και πέφτει το σκοτάδι, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό του.

Η ομάδα των ορειβατών αποτελούνταν από τρία άτομα και όταν ο τρίτος είδε τους δύο φίλους του να χάνονται από τη χιονοστιβάδα, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ωστόσο και όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο διευθυντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, η επικοινωνία δεν είναι καθόλου καλή, αφού με το ζόρι έφτανε το σήμα από τον ασύρματο. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η θέση Ξερολάκι θεωρείται ως πολύ επικίνδυνη το χειμώνα, διότι πρόκειται για σημείο που συγκεντρώνει πολύ χιόνι και δημιουργούνται συχνά χιονοστιβάδες.

Στη θέση Ξερολακι του Ολύμπου μεταβαίνει super puma του Πυροσβεστικού Σώματος με 4 εναέριους διασώστες, ενώ στις προσπάθειες θα συνδράμει και η ΕΜΑΚ με συνολικά 19 πυροσβέστες. (φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις