ΛΑΡΙΣΑ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας Λαρισαίων εκπαιδευτικών σήμερα στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας

Οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη και ώρα 2.15 το μεσημέρι νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την  Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας ενάντια στις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων.νος Κούμας»:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, 10 μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρά  σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το Δημόσιο σχολείο.

Εν μία νυκτί προχώρησαν στην επέκταση της αποχώρησης των νηπίων από τα Νηπιαγωγεία μέσω Υπουργικής Απόφασης και ξεκινούν τη διαδικασία της Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εγκατάλειψη του Δημόσιου Σχολείου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις επιχειρούμενες αντιεκπαιδευτικές-αντεργατικές ρυθμίσεις. Δυναμώνουμε τον αγώνα για σχολεία ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή!

  • Εδώ και τώρα μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, με βάση τις θέσεις του κλάδου.
  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υπουργική Απόφαση για το ωράριο των Νηπιαγωγών.
  • Να καταργηθούν ο νόμος 4692/2020 και η Υπουργική Απόφαση για την εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες