ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα – Παρών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης (φωτό)

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 27/1 και ώρα 16.00 στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Λάρισας, για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος.

Στη σεμνή και λιτή τελετή λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, παρέστησαν ο Σοφολογιότατος Ραβίνος Λάρισας κ. Ηλίας Σαμπετάι, ο οποίος και τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ενώ εκπροσωπώντας τους επιζώντες Ομήρους των στρατοπέδων και τους απογόνους τους, που δεν μπορούσαν να είναι παρόντες φέτος, καθώς και το σύνολο του Ελληνικού Εβραϊσμού, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Λάρισας, Ηλίας Καμπελής.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων, στο Μνημείο Λαρισαίων Εβραίων Μαρτύρων Ολοκαυτώματος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Λάρισας,Ηλίας Καμπελής, ανέφερε τα εξής:

«Είναι πολύ βαρύ το φορτίο, να σηκώνεις κάτι τέτοιο και να μιλάς εκ μέρους ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια. Ελάχιστοι είναι επιζώντες. Αυτό το οποίο φροντίζουμε είναι να τιμούμε τη μνήμη τους και να κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές αυτή τη μνήμη για να υπάρξει στην ανθρωπότητα το «ποτέ ξανά», ποτέ ξανά τέτοια εγκλήματα».

Δείτε φωτογραφίες:

Λένα Χρήστου Γκουσιάρη

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες