ΛΑΡΙΣΑ

Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών Λάρισας ΚΚΕ: Διεκδικούμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών Λάρισας ΚΚΕ, σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αναφέρει τα εξής:

Μόλις δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το άνοιγμα των σχολείων και ήδη στην πόλη μας υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε πολλά σχολεία.  Η κυβέρνηση εδώ και δέκα μήνες αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ασφαλή επάνοδο των μαθητών, και ενώ αναμένεται το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, νομοθετεί εν μέσω πανδημίας και φέρνει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, που ως αποτέλεσμα θα έχουν την παραπέρα υποβάθμιση της εκπαίδευσης και το τσάκισμα του μορφωτικού δικαιώματος των μαθητών των λαϊκών οικογενειών.

  Η δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα, απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα. Είναι πολιτική επιλογή, η υποχρηματοδότηση και η μη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και αποτροπής της διάδοσης του ιού στα σχολεία, με την διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων τεστ, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζονται ως κόστος η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, για μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, σπάσιμο τμημάτων και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων.

  Εδώ και δέκα μήνες ακούμε για ατομική ευθύνη, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα παραπάνω είναι σημαντικά. Δεν είναι πανάκεια για τα πάντα όμως, ώστε να αντιμετωπιστεί ολόπλευρα μια τόσο σοβαρή κατάσταση. ‘Ολοι όσοι είμαστε εκπαιδευτικοί και γονείς σε σχολεία, γνωρίζουμε την κατάσταση των κτηρίων, αλλά και των σχολικών αιθουσών. Κτήρια ακατάλληλα, αίθουσες μικρές, που δεν αερίζονται επαρκώς, στοιβαγμένοι μαθητές, σε χώρους που ήταν ανεπίτρεπτοι και προ πανδημίας. Σε τέτοιες συνθήκες πάει περίπατο η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση της μάσκας έχει και ένα όριο στο κατά πόσο θα προστατέψει.

   Αρκετά με τον εμπαιγμό της εκάστοτε κυβέρνησης. Διεκδικούμε σχολεία, που μας αξίζουν, που θα παρέχουν όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές, ανάλογα με τη βαθμίδα και τις ανάγκες τους. Σε αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

·         Να γίνει απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες.

·         Μαζικοί εμβολιασμοί όλων των εκπαιδευτικών, μέτρο αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

·         Να γίνουν δωρεάν τεστ Covid  στα σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Η διαδικασία αυτή να μην είναι στην ευθύνη των εκπαιδευτικών.

·         Προσλήψεις εκπαιδευτικών και παράλληλα αξιοποίηση χώρων και αιθουσών, για να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις. Δημιουργία 15μελών τμημάτων.

·         Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, για να μπορούν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

·         Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

·         Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες