ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καλογιάννης για οφειλές της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» προς ΔΕΥΑΛ: «Δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκηση των χρημάτων» – Το ποσό της οφειλής

Το θέμα των οφειλών της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» προς την ΔΕΥΑΛ, έφερε στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Λαρισαίων, η παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν».

Η παράταξη του κ. Κ. Βαϊούλη έθεσε το ερώτημα στον δήμαρχο σχετικά με το ύψος των οφειλών, με τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη να απαντάει ως εξής: «Ο πρόεδρος της ΑΕΛ έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον δήμαρχο σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Απάντησα συγκεκριμένα, ότι έπρεπε να είναι προσεκτικός. Η αρχική οφειλή το 2010 ήταν για τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης 403 χιλ. ευρώ. Έγινε και μια έκπτωση 25% από την τότε διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, οπότε το ποσό της οφειλής ήταν 342 χιλ. με ΦΠΑ.

Το 2015 κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Γήπεδο ΑΕ. Τότε η εταιρεία έκανε διακανονισμό, 3.500 το μήνα και αυτός τηρήθηκε τηρήθηκε για 16 μήνες (αποπληρώθηκαν περίπου 40 χιλ συμπλήρωσε ο κ. Μαβίδης). Γι’ αυτό επανήλθε η αγωγή και κατατέθηκε στα δικαστήρια προχθές. Η ΔΕΥΑΛ εξάντλησε τα περιθώρια της και διεκδικεί την οφειλή. Νομίζω ότι υπάρχει και στοιχείο άγνοιας από πλευράς του προέδρου της ΑΕΛ σχετικά με το ζήτημα. Δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκηση των χρημάτων».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Ρ. Καραλαριώτου, σημείωσε: «Δεν θα παίξουμε τον ρόλο διαιτητή μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων. Κανένα όμως δεν έχει το δικαίωμα να δυναμιτίζει το κλίμα. Κάνουμε έκκληση να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για να μην υπάρχει διχασμός στην πόλη. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να επικρατήσει ηρεμία στην πόλη. Σε ότι αφορά το θέμα των οφειλών θα πούμε ότι πρέπει να υπάρξει ισονομία σε ότι αφορά τις οφειλές που υπάρχουν στην ΔΕΥΑΛ για όλους.

Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να κατατεθούν ξανά ασφαλιστικά μέτρα. Θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες της αγωγής για να εισπράξει όσο πιο γρήγορα γίνεται τα χρήματα της οφειλής».

«Αφήσατε το ποσό της οφειλής να διαιωνίζεται», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Π. Κρίκης, συμπληρώνοντας: «Έπρεπε από την αρχή να κοπεί το νερό το γήπεδο».

Ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Αξιών” κ. Π. Γούλας τόνισε ότι: “πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την είσπραξη των οφειλών”.

Ο κ. Ν. Γαμβρούλας, επικεφαλής της “Ορμή Ανανέωσης”, σημείωσε πως: “Δεν θα πρέπει να υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση σε ότι αφορά τις οφειλές για κανέναν, χωρίς να λέω ότι ισχύει κάτι τέτοιο”.

Τέλος ο επικεφαλής της “Λαρισάιων Κοινόν” κ. Κ. Βαϊούλης, ανέφερε: “Υπήρξε μια ολιγωρία της ΔΕΥΑΛ. Πολιτικά οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν είναι ικανοποιητικές. Πρέπει οι φορείς και η ΔΕΥΑΛ να είναι πιο προσεκτικές σε ότι αφορά τις οφειλές όταν αυτές αφορούν πολύ μεγάλο ποσό”.

Καλογιάννης: «Κρεμάτε στα μανταλάκια την ΔΕΥΑΛ»

Ο κ. Καλογιάννης συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους: «Μην βιάζεστε να μιλήσετε για διαφορετικά μέτρα και σταθμά και για ολιγωρίες. Δεν στάλθηκαν πουθενά κατασχέσεις στη Λάρισα. Μην βιάζεστε να σταυρώσετε την ΔΕΥΑΛ και να την κρεμάσετε στα μανταλάκια. Κινούμαστε προς τον ίδιο τρόπο προς όλους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες