ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory: Ήττα με αξιοπρεπέστατη εμφάνιση

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory στη 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League υποδέχτηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, εκεί όπου ηττήθηκε με (89-98) εμφανίζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο τηρουμένων των αναλογιών και των διαφορετικών ταχυτήτων.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ρας (23 π.) και Ουέμπ (17 π.) που ήταν πολύ θετικοί επιθετικά κυρίως, ενώ για το «τριφύλλι» σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς έπαιξαν οι Νέντοβιτς (16 π.) και Μίτογλου (16π.).

Το ματς:

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν άκρως ανταγωνιστική, αφού κοίταξε στα «μάτια» τον πρωταθλητή Ελλάδος, που ξεκίνησε με κάρφωμα του Μήτογλου (0-2), για να απαντήσει από την περιφέρεια ο Ουέμπ (3-2). Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, με τους δύο προαναφερθέντες να αποτελούν τις αξιοσημείωτες μονάδες των δύο πεντάδων.

Το σκορ κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, με τους «κυανόλευκους» να προηγούνται μέχρι και με +7 πόντους. Τη μεγαλύτερη διαφορά ως τότε στον αγώνα την έφτιαξε από τη γωνία ο Μπράντον Ρας με εύστοχο τρίποντο (19-13) και αποθεώθηκε από τον πάγκο του.  Οι «πράσινοι» όπως ήταν λογικό αντέδρασαν με τον Νέντοβις να παίρνει το «όπλο» του.

Η Λάρισα «κράτησε» τα ηνία ως το φινάλε της περιόδου, με την εντυπωσιακή φάση του Γκόρντον κάτω από τη ρακέτα, να δίνει το τελευταίο καλάθι πριν τη διακοπή, με το 25-23 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Νέντοβιτς σκόραρε (25-26), ενώ ο Γκόρντον που ήρθε για να ενισχύσει τη ρακέτα μας, έδωσε απαντήσεις (27-26). Οι γηπεδούχοι ως τότε είχαν εξαιρετικό ποσοστό (80%) στα σουτ εντός πεδιάς, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν σιγά-σιγά ρυθμό.

Πιο συγκεκριμένα, πήραν τον έλεγχο με +6 χάρη σε τρίποντο του Μπέντιλ (27-33), όμως το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν άφηνε την αντίπαλη ομάδα να αναπνεύσει με ευκολία και να ρίξει τίτλους τέλους από νωρίς. Οι Ρας – Μπράουν έκαναν τους φιλοξενούμενους να προβληματιστούν και τον Κάτας να βγάλει το σακάκι του, καθώς με δικά τους καλάθια η διαφορά έπεσε στην ελάχιστη τιμή της (34-35). Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός με έναν εκπληκτικό Μποχωρίδη ξεμάκρυνε, φτάνοντας τη διαφορά ως και το +12 με το 42-54, να ταρακουνάει την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ενόψει της συνέχειας.

Οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και ως το ημίχρονο πλησίασαν το «τριφύλλι», έχοντας τον Ουέμπ (17π.) και τον Μπράουν (5π.) σε εξαιρετική κατάσταση.

Το 49-56 έστειλε τις δύο ομάδες για ανάσες στα αποδυτήρια, με τον πρώτο να είναι ο κορυφαίος σκόρερ (15π.) του ματς ως εκείνη την ώρα και τον δεύτερο να ξεχωρίζει για τον αριθμό των ασίστ (4) που έβγαλε στους συμπαίκτες του. Να σημειωθεί πως σε καλή μέρα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ήταν οι Μακ (9π.) και Μίτογλου (16π.).

SmithVsPAOΗ τρίτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να πιέζουν στο παρκέ τους αντιπάλους τους, καθώς ο Ρας με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε την απόσταση (54-56), όμως οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις και με τούτο τον τρόπο εξασφάλισαν μία καλή διαφορά (58-64) στη μέση του δεκαλέπτου. Με δίποντο ο Μποχωρίδης ανέβασε και άλλο τις δυσκολίες για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο -8, έχοντας ως αξιοσημείωτες επιλογές τους Ρας (23 π.) και Ουέμπ (17π.), οι οποίοι ήταν αρκετά ώριμοι στις αποφάσεις τους.

Η τέταρτη «στροφή» της «μάχης», ήταν εξαιρετικά δυναμική για τον Παναθηναϊκό που δεν άφησε περιθώρια στην ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory για αντίδραση. Οι κλασάτες μονάδες των φιλοξενούμενων «οδήγησαν» την αναμέτρηση εκ του ασφαλούς προς την μεριά τους, με τη διαφορά να εκτοξεύεται σε ένα σημείο για πρώτη φορά στους 15 πόντους (75-90). Η αυλαία έπεσε με τη νίκη να πηγαίνει στο «πράσινο» στρατόπεδο (89-98), αλλά η «κυανόλευκη» στρατιά μπορεί να ηττήθηκε, ωστόσο, κράτησε την αξιοπρέπεια σε υψηλά επίπεδα, απέναντι στο φαβορί του αγώνα, χάνοντας με κάτω από δέκα πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 49-56, 66-74, 89-98.

ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory (Παπανικολόπουλος): Μπράουν 5, Ουέμπ 17, Ρας 23, Κώττας 6, Σμιθ 18, Γκόρντον 10, Καμάρας, Τσιούλκας, Καμπερίδης 5, Μούρτος, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 5

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Κάτας): Όγκαστ 9, Νέντοβιτς 16, Γουάιτ 6, Μήτογλου 16, Σαντ Ρος 9, Μακ 9, Μποχωρίδης 12, Κασελάκης, Βουγιούκας 6, Καλαϊτζάκης, Φόστερ 8, Μπέντιλ 7.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες