ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τι είπε ο Πέτσας στους αυτοδιοικητικούς για το νέο εκλογικό νόμο: Δήμαρχος με 42% και είσοδος στο Δ.Σ. με 3%

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Εκ μέρους της ΠΕΔ συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μουλάς και η γραμματέας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, σε ότι αφορά το νέο εκλογικό νόμο που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να επανέλθει το όριο του 42%  για την εκλογή ενός υποψηφίου δημάρχου από την πρώτη Κυριακή χωρίς επαναληπτικό γύρο, αν και στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η εκλογή χωρίς δεύτερο γύρο με χαμηλότερο ποσοστό, ίσως στο 40%, εφόσον όμως υπάρχει μία σαφής διαφορά με τον δεύτερο υποψήφιο, ίσως της τάξης του 3%.

Το πλαφόν εισόδου στο δημοτικό συμβούλιο για μία παράταξη τοποθετείται μεταξύ του 3% και του 5% με το επικρατέστερο να είναι το πρώτο ποσοστό.

Τέλος, τα τοπικά συμβούλια θα επιστρέψουν στα κεντρικά ψηφοδέλτια, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κυβερνησιμότητα αλλά και η δυνατότητα ενός υποψηφίου και του συνδυασμού του να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην εφαρμογή του προγράμματος με τα οποίο εξάλλου επιλέγονται από τους πολίτες.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες