ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάτας: «Μου άρεσε η προσπάθειά μας»

Την ικανοποίησή του για την προσπάθεια και τη διάθεση των παικτών του στο παιχνίδι τους με τη Χίμκι εξέφρασε ο Όντεντ Κάτας μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί των Ρώσων στο ΟΑΚΑ.

Ο Ισραηλινός τεχνικός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε σιγά – σιγά», υπογραμμίζοντας πάντως ότι «θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο σταθεροί στην άμυνα».

Αναλυτικά, ο Κάτας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Μου άρεσε η προσπάθεια των παικτών μου. Χάσαμε λίγο την συγκέντρωσή μας σε κάποια κομμάτια, αλλά μπορούμε να πάρουμε κάποια θετικά, ειδικά στην άμυνα. Μερικές φορές δεν ολοκληρώσαμε την προσπάθειά μας στην άμυνα, αλλά μου άρεσε η προσπάθεια. Επιθετικά κάναμε καλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο, είναι ένα νέο σύστημα για τους παίκτες μας. Θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε σιγά – σιγά, αλλά πρέπει να είμαστε λίγο πιο σταθεροί στην άμυνα».

Ο Ισραηλινός προπονητής πρόσθεσε: «Είμαι μία εβδομάδα εδώ. Δεν έχουμε κάνει προπονήσεις, έχουμε πολλούς αγώνες. Είναι δύσκολο. Το παιχνίδι με την Φενέρ ήταν σκληρό για εμένα, δεν μπορούσα να βοηθήσω. Ήταν παράξενη κατάσταση. Τώρα νιώθω πιο κοντά στους παίκτες μου. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Δεν είναι προετοιμασία, προσπαθούμε να δούμε βίντεο, να μιλήσουμε, να τους κάνουμε να νιώσουν καλύτερα με το σύστημά μας. Θα μάθω πιο πολλά για τους χαρακτήρες τους όσο προχωράμε».

Για την απουσία των Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και την πιθανότητα ενίσχυσης ο Κάτας εξήγησε: «Μας λείπουν δύο βασικοί παίκτες, αλλά και η Κίμκι είχε απουσίες. Είναι πολύ νωρίς να υποσχεθώ κάτι. Μόνο ένα μπορώ να υποσχεθώ: Εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, ώστε να γίνει όσο πιο καλή μπορεί. Έχουμε καλούς ανθρώπους στην ομάδα μας, θέλουμε να “χτίσουμε” την αυτοπεποίθησή μας. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Σιγά – σιγά. Δουλεύουμε κάποια πράγματα στην επίθεση, πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στην άμυνα. Θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή, αν αφορά τον κατάλληλο παίκτη στην κατάλληλη θέση. Θα δούμε. Είναι νωρίς ακόμη. Επικεντρωνόμαστε στη διαδικασία, θα δούμε».

Για την πρώτη του νίκη ως προπονητής των «πράσινων» στην Euroleague είπε: «Νιώθω εξαιρετικά. Η νίκη είναι πάντα διασκεδαστική. Είναι όλα ξεχωριστά όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Έχω μία ξεχωριστή σύνδεση με την ομάδα, την Ελλάδα, την Αθήνα. Πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη αυτά. Έχουμε μία δουλειά μπροστά μας, μία δύσκολη δουλειά και εκεί επικεντρώνομαι».

Για το γεγονός πως δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Φόστερ, ο Κάτας απάντησε: «Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορείς να παίξεις με 12 παίκτες. Αυτό ήταν το “rotation”, αλλά δεν λέει κάτι για το μέλλον».

Ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Μήτογλου που έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και index δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση και για τη νίκη μας. Ακολουθήσαμε το πλάνο, παίξαμε καλά στο δεύτερο μέρος και εν γένει κάναμε αυτό που έπρεπε. Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε».

 

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις