ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυξήθηκε ο αστυνομικός στόλος της Λάρισας – Σύγχρονα περιπολικά διευκολύνουν το έργο των αστυνομικών (φωτο – βίντεο)

Με 68 νέα οχήματα εξοπλίστηκε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της.

Η παράδοση των περιπολικών πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σε επίσημη τελετή έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Η προμήθεια των σύγχρονων οχημάτων έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι αυξάνεται έτσι ο αστυνομικός στόλος και είναι μεγαλύτερη η ασφάλεια και η ταχύτητα, καθώς τα οχήματα είναι σύγχρονα.

Με την σειρά του ο κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το ότι η αστυνομία μπόρεσε να ενισχυθεί με αυτά τα 68 οχήματα. Όπως τόνισε ο κ. Μαντζιώκας θα ενισχυθεί και άλλο η αστυνομία με νέο εξοπλισμό.

Τέλος, τελέστηκε αγιασμός στην τελετή παράδοσης των νέων περιπολικών από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης, εκτός των κ.κ. Αγοραστού και Μαντζιώκα, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας. κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας κ. Χρήστος Σιμούλης, ο Βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή κ.  Βασίλης Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Χρήστος Καλούσιος, και εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας.

Το πρόγραμμα

Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενισχύθηκαν με:

  • 15 Οχήματα τύπου SUV
  • 33 Αστυνομικά Αυτοκίνητα
  • 4 Φορητά Ραντάρ
  • 51 Πομποδέκτες αυτοκινήτων

Ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθούν με:

  • 16 μοτοσικλέτες τύπου δίκυκλης αστυνόμευσης (on – off ή ισοδύναμο), υπηρεσιακού χρωματισμού, με όρθια θέση οδήγησης, δυο (2) επιβαινόντων, με βενζινοκινητήρα και με περιμετρική φωτεινή και ηχητική σήμανση.
  • 3 αστυνομικά οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, υπηρεσιακού χρωματισμού, που θα έχουν φωτεινή σήμανση με φάρο οροφής και ηχητική σήμανση μέσω ηλεκτρονικής σειρήνας, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Θα έχουν κλειστό ενιαίο αμάξωμα και κατάλληλη διαμόρφωση για την επιτόπια διερεύνηση ενός ατυχήματος και την άμεση μεταφορά του αστυνομικού προσωπικού στον τόπο αυτού.

Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν προμηθευτεί:

-33 Αστυνομικών Αυτοκινήτων (726.000 €)

-15 Αστυνομικά αυτοκίνητα τύπου SUV  (435.000 €)

-16 Δίκυκλες Μοτοσικλέτες (288.000)

-3 Οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων.

-51 Πομποδέκτες αυτοκινήτων(35.700 €).

-4 Φορητά ραντάρ (14.000 €)

Δείτε φωτογραφίες:

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες