ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγωγή της ΔΕΥΑΛ κατά της «Γήπεδο Λάρισας» ΑΕ» στην οποία ανήκει το AEL FC ARENA, για οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε σε βάρος της ιδιωτικής εταιρείας «Γήπεδο Λάρισας» ΑΕ» η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσή Λάρισας (ΔΕΥΑΛ).

Είναι η δεύτερη φορά που η ΔΕΥΑΛ στρέφεται δικαστικά κατά της ανώνυμης εταιρείας στην οποία, ως γνωστόν ανήκει το γήπεδο ποδοσφαί­ρου AEL FC ARENA, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, με εξαί­ρεση ένα μικρό χρηματικό ποσό, από το 2016 μέχρι σήμερα δεν τηρήθηκε από την πλευρά της Α.Ε. προηγούμενος διακανονισμός με αφορμή οφειλές που ανέρχονται στις 372.000 ευρώ.

Πρόκειται για δαπάνες τελών σύνδεσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που αφορούν τόσο στο δίκτυο ύδρευσής όσο και στο δίκτυο απο­χέτευσής (σ.σ. συνολικά ανέρχονται eras 372.000 ευρώ) και οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη στη Δημο­τική Επιχείρηση Ύδρευσης από το 2010 όταν και κατασκευάστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στη Νεάπο­λη.

Η ΔΕΥΑΛ διεκδικώντας τα χρήματά της προσέφυγε στα δικαστήρια, καταθέτοντας αγωγή για πρώτη φορά το 2014, η συζήτηση της οποίας ανα­βλήθηκε δύο φορές για να αναβλη­θεί τελικά τον Δεκέμβριο του 2016 καθώς η Α.Ε. αιτήθηκε διακανονι­σμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Α.Ε. κατέβαλε ένα μικρό μέρος αλ­λά στη συνέχεια δεν τήρησε τη δέ­σμευσή της με αποτέλεσμα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, το περασμένο καλοκαίρι να λαμβάνει απόφαση επαναφέροντας την αρχική Αγωγή στο σύνολό της. Έτσι, η ίδια ουσιαστικά αγωγή κατατέθηκε εκ νέου τον περασμένο Οκτώβριο και προσδιορίστηκε προκειμένου να εκδικαστεί χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληρο­φορίες η συζήτηση αναβλήθηκε με­τά από αίτημα εκπροσώπου της Α.Ε. προκειμένου οι δύο πλευρές σε συ­νάντησή τους το επόμενο διάστημα να εξετάσουν το ενδεχόμενο διακα­νονισμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες