ΛΑΡΙΣΑ

Ο Λαμπρούλης περί εμβολίων και εμβολιασμού

Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με τους εμβολιασμούς αναφέρει τα εξής:

Το ΚΚΕ έχει υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη όλα τα εμβόλια που πιστοποιούνται ως ασφαλή και αποτελεσματικά να αξιοποιηθούν για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας. Και απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την προμήθεια, τη χορήγηση των εμβολίων, η κυβέρνηση αφενός πρέπει να πάρει θέση αφετέρου να πράξει ανάλογα. Γιατί μιλάμε για ζητήματα που αφορούν τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.

Για ποιο λόγο δεν επιδιώκει την προμήθεια αυτοτελώς όλων των εμβολίων που έχουν πιστοποιηθεί ως ασφαλή και αποτελεσματικά ανεξάρτητα τη χώρα προέλευσης, ώστε να επιτευχθεί ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός; Θα αρκούσαν όμως μόνο τα εμβόλια για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού όπως αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπισης της πανδημίας; Διότι αυτό που αναδεικνύεται και στο ζήτημα του εμβολιασμού (όσο και να προσπαθεί να το κρύψει η κυβέρνηση με επικοινωνιακά κολπάκια) είναι η λειτουργία, η δυνατότητα να διαθέτεις ως χώρα Δημόσια, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), με υποδομές και όλο το αναγκαίο προσωπικό και όχι τα σημερινά χάλια του δημόσιου συστήματος υγείας που και για αυτό διαχρονικά ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που συστηματικά απαξίωσαν την ΠΦΥ. Πώς λοιπόν η τελευταία θα αντεπεξέλθει στο τεράστιο έργο του εμβολιασμού, με ποιο προσωπικό, με ποιες υποδομές; Αλήθεια, θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην αναγκαία στελέχωση των Κέντρων Υγείας, όπως στη Θεσσαλία, με δημιουργία και επάνδρωση κινητών μονάδων για τον αναγκαίο κατ’οίκον εμβολιασμό υπερηλίκων και ιδίως όσων αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα υγείας.

Μιλάμε δηλαδή, για την προσαρμογή του συστήματος υγείας στις λαϊκές ανάγκες και όχι το ανάποδο. Γιατί μπορεί να ξεκίνησαν όπως όπως οι εμβολιασμοί για τους άνω των 85 ετών, αλλά τι γίνεται με τις διάφορες κατηγορίες χρόνιων ασθενών όπως για παράδειγμα οι νεφροπαθείς οι οποίοι αντικειμενικά ανά διήμερο επισκέπτονται τα νοσοκομεία, οι καρκινοπαθείς, αλλά και όλες οι άλλες κατηγορίες χρόνιων ασθενών; Θα πρέπει ή όχι άμεσα να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση;

Εδώ και τώρα λοιπόν, απαιτούνται πράξεις και όχι η εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες