ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτή είναι η μεταμεσονύκτια Λάρισα στο δεύτερο Lockdown – Ποιους συνάντησε το onlarissa.gr στην νυχτερινή του περιπλάνηση (φωτο – βίντεο)

Μεσάνυχτα στη Λάρισα της καραντίνας, την Παρασκευή προς Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ξεκινήσαμε μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, θέλοντας να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει τα βράδια μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μία πόλη που σε κανονικές συνθήκες προ της πανδημίας η κίνηση θα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη.

Στην δίωρη περιπλάνηση στην πόλη, συναντήσαμε ελάχιστη κίνηση· κάποια σποραδικά ΙΧ αυτοκίνητα και μετρημένους στα δάχτυλα πεζούς.

Μια αίσθηση ζωντάνιας δίνανε μόνο τα μαγαζιά εστίασης που λειτουργούν με take away και κάνουν κατ΄οίκον παραδόσεις μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, τα μηχανάκια delivery και τα ποδήλατα του efood.

Τα περίπτερα που παραμένουν ανοιχτά είναι στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Σταθμό και στη Νεάπολη, όπου και συνομιλήσαμε με το ιδιοκτήτου του περιπτέρου που εδώ και χρόνια παραμένει ανοιχτό όλο το 24ώρο και συνεχίζει και κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ανοιχτά ήταν και κάποια βενζινάδικα, όπου συναντήσαμε ένα οδηγό delivery να ανεφοδιάζεται και ο οποίος μας μίλησε για την κίνηση που αυξήθηκε ιδιαιτέρως μέσα στην καραντίνα, αλλά τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει μια πτώση και τον υπάλληλο του βενζινάδικο, που μας πληροφόρησε ότι η κίνηση ανάμεσα στη μία και στις πέντε το πρωί είναι εξαιρετικά περιορισμένη και αφορά μόνο σε οδηγούς delivery και ταξί.

Ταξί μπορεί να βρει κανείς στην πλατεία Νομαρχίας και στο Σταθμό, όπου  ήταν ανοιχτό το ένα περίπτερο και το χαρακτηριστικό πατσατζίδικο “Ο Σταθμός”. Οι ιδιοκτήτες μας εξήγησαν ότι κλείνουν στη μία μετά τα μεσάνυχτα και κίνηση υπάρχει νωρίς το απόγευμα και μέχρι τις εννέα περίπου το βράδυ.

Ο μοναδικός οδηγός ταξί που συναντήσαμε στην πιάτσα του Σταθμού του ΟΣΕ, μας μίλησε για τις μεγάλες δυσκολίες του κλάδου.

Εντυπωσιακό ήταν το στιγμιότυπο με τους οδηγούς delivery του efood να κάνουν κατάθεση σε τράπεζα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου…

Περιορισμένη ήταν αστυνόμευση στους δρόμους της πόλης, με εξαίρεση τα περιπολικά της αστυνομίας και της άμεσης δράσης που ήταν σταθμευμένα στην Κεντρική Πλατεία και σε επιφυλακή για την επικείμενη χιονόπτωση.

Σε αντίστοιχη ετοιμότητα βρισκόταν και όχημα της Πυροσβεστική στη οδό Βόλου και στον κόμβο Μελισσοχωρίου.

Στο καθήκον του και ο υπάλληλος της Καθαριότητας δήμου Λαρισαίων που έκανε περιπολία όπως κάθε βράδυ και μας εξήγησε ότι κυκλοφορούν μετά τα μεσάνυχτα μόνο οι εργαζόμενοι…

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ: 

 

         

     

 

 

         

      

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου – Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες