ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τέλη της άνοιξης ξεκινά η ανάπλαση της Νικηταρά με τη δημιουργία του μεγάλου κόμβου στο κέντρο της Λάρισας (φωτό)

Ένα έργο που ουσιαστικά θα έρθει να αναδείξει το σύνολο των παρεμβάσεων στο κέντρο της Λάρισας μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αλλά και θα ολοκληρώσει το νέο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, ξεκινά στα τέλη της ερχόμενης Άνοιξης. Πρόκειται για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά μαζί με τμήματα των οδών Κύπρου, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου και Βενιζέλου, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».

Το έργο έχει ήδη ανάδοχο εργολάβο και αυτή τη στιγμή διαδικασία βρίσκεται στον προσυμβατικό έλεγχο. Δίκαια θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα του σχεδίου ανάπλασης του κέντρου της Λάρισας.

Σύμφωνα με την μελέτη , περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή της οδού Νικηταρά, ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατοδρόμος, τμήματα των οδών Κύπρου (Αμαλίας-23ης Οκτωβρίου), 23ης Οκτωβρίου (Κύπρου-Λ. Κατσώνη), Αυξεντίου (Σεφέρη-Αιόλου), Βενιζέλου (Ολύμπου-Αμαλίας), 31ης Αυγούστου (Αμαλίας-Ογλ), Αμαλίας (Κύπρου Βενιζέλου) και Ογλ (Νικηταρά – 31ης Αυγούστου), ώστε ο σηματοδοτούμενος κόμβος στη συμβολή των οδών Αμαλίας – Κύπρου – Νικηταρά – 23ης Οκτωβρίου – 28ης Οκτωβρίου να μετατραπεί σε κυκλικό κόμβο.

Δείτε φωτογραφίες από τα σχέδια του έργου:

«Είναι ένα έργο σημαντικό που ολοκληρώνει κατ’ αρχήν τον κύκλο των ποδηλατοδρόμων» τονίζει σε δήλωσή του στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Γιώργος Σούλτης, ο οποίος εξηγεί επίσης πως «είναι ένα έργο το οποίο επειδή θα αναβαθμίζει με κυκλικό κόμβο και άλλες οδούς όπως η 23ης Οκτωβρίου, θα «κουμπώσει» με τα υπόλοιπα έργα που κάνουμε και θα τα αναδείξει.»

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες