ΕΛΛΑΔΑ

Ταραντίλης : Καλύτερα τα δεδομένα τον τελευταίο μήνα – Πάνω από 100.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό των 85 ετών και άνω

Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά άλλων χωρών επανέλαβε για ακόμη μία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα βήμα σε αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών

Επανέλαβε πως οι αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται μετά την εισήγηση της επιτροπής.

«Συλλέγουμε δεδομένα, τα δίνουμε στην επιτροπή. Τα αναλύει η επιτροπή και στη συνέχεια αποφασίζει. Αυτό θα γίνει και αύριο», είπε ο κ. Ταραντίνας και πρόθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε την άμυνα και εφαρμόζουμε την επιχείρηση ελευθερία για τον εμβολιασμό».

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως ήδη έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί σε 146 νοσοκομεία, ενώ σε πολλά εξ΄αυτών έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση.

Μέχρι χτες έχουν εμβολιαστεί 65.000 άτομα, ενώ χτες παραλήφθηκαν οι πρώτες 8.000 του εμβολίου Moderna. Η χώρα μας περιμένει επιπλέον δόσεις και από την Pfizer, αλλά και από την AstraZeneca.

Από τις 16 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στους πολίτες των 85 ετών και άνω.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχουν ήδη προγραμματιστεί 110.000 ραντεβού άνω των 85 ετών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με τότε που άνοιξε το click away στις 14/12

«Τα δεδομένα αυτά θα τα δώσουμε στην επιτροπή ωστόσο να σας υπενθυμίσω πως ένας μήνας lockdown στοιχίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις