ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός : Ετοιμάζεται για… Mega-lockdown η Μέρκελ

Μπορεί μετά το πρώτο κύμα κοροναϊού και το πρώτο lockdown να ακολούθησε το άνοιγμα των χωρών και κάποιοι να αναθάρρησαν, ωστόσο έγινε γρήγορα κατανοητό ότι η καραντίνα θα… μας συντροφεύει για πολύ καιρό.

Μετά τη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε νέο lockdown και στην συνέχεια προχώρησε σε συνεχόμενες αυστηροποιήσεις και η Γερμανία φαίνεται να ετοιμάζει ένα… «Μέγα»- lockdown!

Έτσι τουλάχιστον το παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, βλέποντας την πανδημία να επιδεινώνεται ραγδαία, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού, που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία, έχει αρχίσει και εξετάζει αυστηρότατα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η Μέρκελ σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες για να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού, θέλοντας να αποφύγει νέα, μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ήδη το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία ανακοίνωσε ρεκόρ 1.244 θανάτων από τον φονικό ιό. Ακόμα, η Μέρκελ σκέφτεται μέτρα για το κλείσιμο των τοπικών και υπερτοπικών δημόσιων συγκοινωνιών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις τελικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Οι ειδικοί ζητούν πιο σκληρά μέτρα, στο πλαίσιο του lockdown και επισημαίνουν ότι οι κανόνες είναι πιο χαλαροί και οι πολίτες ταξιδεύουν περισσότερο απ’ ότι τον Μάρτιο.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ υποστήριξε ότι με τους 1.244 θανάτους, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 43.881. Επίσης, αναφέρθηκαν 25.164 νέες μολύνσεις.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις