ΛΑΡΙΣΑ

Τη διαδικασία ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού παρακολούθησε στην ΤΚ Κιλελέρ ο Θανάσης Νασιακόπουλος

Mε ικανοποιητική συμμετοχή διενεργήθηκε στην τοπική κοινότητα του Κιλελέρ, ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος πολιτών, με rapid test της δράσης «drive through testing», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ). Πρόκειται για δράση  που έγινε στο χώρο έμπροσθεν του δημαρχείου.

Δημότες των τοπικών κοινοτήτων της ΔΕ Κιλελέρ υποβλήθηκαν σε rapid test άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ελήφθησαν τουλάχιστο 67 δείγματα, όλα αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη δειγματοληψία, μετά από λίγη ώρα, ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms στα κινητά τους, ο καθένας ξεχωριστά, για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το δείγμα που έδωσαν.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος που παρακολούθησε τη διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού τόνισε πως «Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της πανδημίας υπάρχει ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό μας συνδράμει τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και ο ΕΟΔΥ που ευχαριστώ δημόσια.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για μία ακόμη φορά απευθύνω στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου –  συντονιστή δράσεων covid 19 της Περιφέρειας Β. Πινακά.

Ο Δήμος Κιλελέρ αναλαμβάνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού θα πρέπει και ο καθένας μας ξεχωριστά να επιδείξει την αρμόζουσα ατομική ευθύνη». Τη διαδικασία παρακολούθησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπακαλόπουλος και Αλ. Χονδρονάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελ. Ζωιοπούλου, Αθ. Μούσιος και Απ. Μούσιος, ο πρόεδρος Αθ. Ζιόμπουρας και τα μέλη της ΤΚ Κιλελέρ Ε. Μαραγκούλης και Αγ. Φτάρα. Η ίδια διαδικασία των Rapid test θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, μπροστά από το Δημαρχείο της τοπικής κοινότητας των Αγίων Αναργύρων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις