ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέα κινητοποίηση στο ΓΝΛ – Αθανασιάδης: «Η κυβέρνηση… αξιοποιεί την πανδημία για να απαξιώσει το νοσοκομείο, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» (φωτο – βίντεο)

Νέα κινητοποίηση, ανοιχτή γενική συνέλευση  και συμβολική κατάληψη του δρόμου έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Πέμπτης από την ΕΙΝΚΥΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση και την 5η ΥΠΕ σχετικά με την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτριών Κέντρων Υγείας Λάρισας κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης έκανε λόγο για «σχέδιο της κυβέρνησης να απαξιώσει το ΓΝΛ αξιοποιώντας την πανδημία» και πως δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο στον όλο σχεδιασμό αντιμετώπισής της.

Συγκεκριμένα ο κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης σημείωσε: «Μάθαμε πως το σχέδιο της 5ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης για το επερχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας είναι το ίδιο. Το υποστελεχωμένο και χωροταξικά ανεπαρκές ΓΝΛ καλείται να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο το τρίτο κύμα. Πλέον και οι πιο δύσπιστοι πείθονται ότι η κυβέρνηση και η 5η ΥΠΕ έχουν έναν σχεδιασμό, τον ίδιο και αξιοποιούν ως ευκαιρία την πανδημία και την αντιμετώπισή της για την απαξίωση και την αλλαγή του χαρακτήρα του ΓΝΛ.

Κάναμε αγώνες και ζητήσαμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας που να περιλαμβάνει όλες τις υγειονομικές δομές της πόλης. Κινητοποιούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και θέλουμε να γίνει η αποτίμηση τι έγινε μέχρι τώρα με τον σχεδιασμό. Ήταν ο αποτελεσματικότερος; Αυτό επικαλούνται οι ιθύνοντες για να επιλέξουν πάλι τον ίδιο δρόμο.  Καλούνται οι γιατροί που είναι να κάνουν πάλι τα ίδια στους ακατάλληλους αυτούς χώρους. Πάλι στο ίδιο έργο θεατές και για το τρίτο κύμα».

Δείτε τις δηλώσεις του Αθ. Αθανασίάδη στο βίντεο:

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση στο ΓΝΛ:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου / φωτό-βίντεο: onlarissa.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες