ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λαρισαίος δημιουργεί έργα από θαλασσόξυλα σε φυσικό μέγεθος και εντυπωσιάζει – Δείτε φωτογραφίες

Είναι Λαρισαίος με καταγωγή από την Ραψάνη και διαμένει στον Πλαταμώνα ο οποίος και τον ενέπνευσε να δημιουργήσει εντυπωσιακά έργα από θαλασσόξυλα.

Ο λόγος για τον Γιώργο Χελιδώνα, η φήμη του οποίου έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα φιλοξενήθηκε και από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha, καθώς τα έργα του είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Ο ίδιος θα μας πει: «είναι κατασκευασμένα από θαλασσόξυλα σε φυσικό μέγεθος, και αποτελούν κομμάτια της συλλογής μου από διάφορα έργα τέχνης που κατασκευάζω τα τελευταία χρόνια στον Πλαταμώνα Πιερίας».

Ο κ. Χελιδώνας ασχολείται από το 1978 με την κατασκευή επίπλων, όμως με την κρίση του 2008 – 2009 έχασε, όπως μας εξηγεί, ότι με κόπο είχε χτίσει.

Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και στράφηκε στην κατασκευή χειροποίητων έργων τέχνης από θαλασσόξυλα.

«Για τρεις θερινές σεζόν τα έργα μου εκτέθηκαν στο λόμπυ ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στον Πλαταμώνα Πιερίας, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να μου ανοίξει κανένα εμπορικό δρόμο, δεδομένου ότι αυτός είναι και ο στόχος μου», θα τονίσει και θα συμπληρώσει: «στα έργα μου θα δείτε ενδεικτικά φωτιστικά, ρολόγια τοίχου, διακοσμητικά καραβάκια κ.α. Μάλιστα η βέσπα είναι φυσικών διαστάσεων.

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα κομμάτια θα μπορούσαν να εκτιναχτούν σε περιοχές όπως είναι η Μύκονος ή η Σαντορίνη, όμως πως να φτάσω εκεί…», σημειώνει για να προσθέσει: «Πριν λίγο καιρό έγινε ένα αφιέρωμα με τα έργα μου και μένα, στην τηλεόραση του άλφα και στον κ. Νίκο Μάνεση, αλλά ούτε και αυτό βοήθησε σε κάτι επαγγελματικά, σίγουρα όμως βοήθησε  ηθικά».

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες