ΛΑΡΙΣΑ

Έξαλλοι οι αστυνομικοί για εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον τους – Ηχητικό ντοκουμέντο

Έξαλλοι είναι οι αστυνομικοί της Λάρισας για τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν εναντίον τους, αλλά και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από παραγωγό του δημοτικού ραδιοφώνου Λάρισας.

Πρόκειται τον κ. Κώστα Σταυριανό ο οποίος στην εκπομπή του «Τέρμα τα νάζια» στις 17 Δεκεμβρίου και με αφορμή την απαράδεκτη ενέργεια του αστυνομικού που κατέστρεψε την ανθοδέσμη την οποία κατέθεσε γυναίκα στη μνήμη του δολοφονηθέντα Αλέξη Γρηγορόπουλου, αφιέρωσε το σύνολο της εκπομπής του στην Ελληνική Αστυνομία συνοδεύοντάς την με μουσικά θέματα που ενίσχυαν αυτούς τους χαρακτηρισμούς (όπως το «Fascist cops» των The Kids).

«Η Ελληνική Αστυνομία ομολογουμένως καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες ειδικά τελευταία, για να δικαιολογήσει όλους τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς της προσάπτει ο ελληνικός λαός» λέει στην έναρξη της εκπομπής ο κ. Σταυριανός. «Αυτοί οι συμπολίτες μας που εξεπλάγησαν προφανώς και δε γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί στις πορείες από το 2008 και εντεύθεν βρίζουν εν χορώ το νεκρό και ρωτάνε τους συγκεντρωμένους που είναι ο Αλέξης» συνεχίζει, για να διευκρινίσει πως «δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο. Υπάρχουνε και κάποιοι που έχουν τη διάθεση να τηρήσουν το σύνταγμα…»

Ακολούθησαν ουκ ολίγοι σκληροί χαρακτηρισμοί για την Ελληνική Αστυνομία, ακόμη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω απόσπασμα.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακούγοντας το περιεχόμενο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας δήλωσε τα εξής: «Ως εργαζόμενος και πολίτης της Λάρισας, με θλίβει το γεγονός ότι συνεχίζεται από εργαζομένους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, αυτή τη φορά μάλιστα μέσω της συχνότητας αυτού, ο πόλεμος μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων μου Αστυνομικών….

Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές απόψεις και τους εκφραστές τους.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και χαίρουν της συντριπτικής αποδοχής από τους συμπολίτες.

Αναμένω πλέον την επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων, με τον οποίο ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι το ήθος του και γενικότερα η προσωπικότητα του, επουδενί επικροτούν τέτοιες απόψεις. Είμαι περήφανος για τους Συναδέλφους μου και για το Επάγγελμα μου.»

Ακούστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις