ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτό είναι το πιο… χριστουγεννιάτικο περίπτερο στη Λάρισα – Μας υποδέχεται η Αγιοβασιλίτσα του και μας τα λέει όλα… (φωτο)

Ξεχωρίζει με την λάμψη του από πολλά μέτρα μακριά. Φωταγωγημένο και λαμπερό προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών, σου φτιάχνει την διάθεση και σου ανοίγει την όρεξη να ψωνίσεις οτιδήποτε ακόμη και αν δεν το έχεις ανάγκη.

Είναι το πιο όμορφα στολισμένο, χριστουγεννιάτικο και χαρούμενο περίπτερο στην πόλη της Λάρισας, κάτι που ήταν άλλωστε και ο σκοπός του ιδιοκτήτη του ο οποίος θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο να κάνει τους πελάτες αλλά και τους περαστικούς να ξεχαστούν λίγο από τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας λόγω covid.

Το «κερασάκι στην τούρτα» η Αγιοβασιλίτσα του. Μία από τις υπαλλήλους του περιπτέρου, η νεαρή Τζένη Κατσαρού, η οποία σκέφτηκε με δική της πρωτοβουλία να φορέσει την στολή του Άη Βασίλη με την οποία υποδέχεται τους πελάτες με σκοπό να τους τονώσει την ψυχολογία και να τους φτιάξει την διάθεση. Μια νότα ιδιαίτερα χαρούμενη, άλλωστε της το λέει η πλειοψηφία των πελατών που χαμογελούν μόλις την αντικρίζουν και ακόμη και αν είναι σκυθρωποί, αμέσως χαμογελάνε και φωτίζουν τα πρόσωπά τους, όπως μας εξηγεί Τζένη. Κάτι που της προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση, αυτός ήταν άλλωστε και στόχος της, όπως μας λέει: «Ήθελα να προσφέρω και εγώ από την πλευρά μου ότι μπορώ, μια χαρούμενη στιγμή σε όλο αυτόν τον κόσμο που καθημερινά επισκέπτεται το περίπτερό μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό με κάνει και μένα χαρούμενη».

Την πρωτοβουλία να στολιστεί τόσο έντονα φέτος το περίπτερο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Καραθάνου και Σκίπης (πλατεία Σάλια) την πήρε ο ιδιοκτήτης, όπως μας διευκρινίζει η Τζένη: «Κάθε χρόνο υπήρχε μια χριστουγεννιάτικη νότα, αλλά φέτος του έδωσε πιο έντονο χρώμα λόγω της δύσκολης εποχής που βιώνουμε ελπίζοντας να ανεβάσει έτσι την ψυχολογία των υπαλλήλων, των περίοικων, των πελατών αλλά και των περαστικών».

Με αφορμή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, την ρωτήσαμε ποιες είναι οι διαφορές που έχει δει στην περίοδο του lockdown 1 και του lockdown 2, αν υπάρχει περισσότερη δουλειά και ποια προϊόντα είναι αυτά που «φεύγουν» περισσότερο σε σχέση με την… παλιά εποχή της κανονικότητας. Η ίδια επισημαίνει: «Τόσο στην πρώτη καραντίνα του Μαρτίου όσο και τώρα έχουμε περισσότερη δουλειά από την κανονική περίοδο, τουλάχιστον το δικό μας περίπτερο, διότι για παράδειγμα μαθαίνω ότι κάποια άλλα πιο κεντρικά δεν έχουν σχεδόν καθόλου δουλειά, όπως μου αναφέρουν συνάδελφοι, και ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της κατάστασης είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει μεγάλη κίνηση στο κέντρο, τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες του lockdown. Στην καραντίνα του Μαρτίου είχε τρομοκρατηθεί ο κόσμος και προμηθευόταν π.χ. κούτες από τσιγάρα, καθώς έβγαινε πιο σπάνια έξω λόγω φόβου. Στην δεύτερη καραντίνα δεν υπάρχει αυτός ο έντονος φόβος. Περισσότερο λοιπόν οι πελάτες προμηθεύονται καπνικά και αλκοόλ, ειδικά μπύρες. Επίσης υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις paysafecards».

Σε ερώτησή μας για το πιο περίεργο πράγμα που της έχει ζητήσει πελάτης απάντησε: «Νυχοκόπτης, αλλά φυσικά δεν είχαμε, δεν ξέρω βέβαια αν σε άλλα περίπτερα διαθέτουν…».

Τι είναι όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο στην δουλειά της; Η Τζένη θα μας πει: «Ξεκάθαρα η επικοινωνία με τον κόσμο. Μερικές φορές μπορεί να σου ανοίξουν συζήτηση για τα προσωπικά τους και νομίζεις πως παίρνεις τον ρόλο ψυχολόγου, διότι κάποιοι μπορεί να μην είναι καθόλου καλά ψυχολογικά για διάφορους λόγους και θέλουν έναν άνθρωπο εκείνη την στιγμή να μιλήσουν. Άλλωστε ένα περίπτερο όπως το δικό μας μπορεί να αποτελέσει και… στέκι για κάποιους πελάτες, καθώς έρχονται κάθονται, θα ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες με εμάς ή μπορεί και με άλλους πελάτες και δημιουργείται μια ευχάριστη παρέα. Βέβαια αυτό συνέβαινε προ κορωνοϊού, διότι πλέον αυτά δυστυχώς σταμάτησαν λόγω της κατάστασης…».

Ρεπορτάζ: Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες