ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίων Κοινόν: Τα έργα στην Ιουστινιανού προχωρούν, με τα στοιχειωμένα κτίρια του ΑΟΟΑ τι θα γίνει;

Σε ανακοίνωση προχώρησε η δημοτική παράταξη Λαρισαίων Κοινόν σχετικά τα έργα στην Ιουστινιανού τα οποία προχωρούν ενώ παράλληλα προβληματίζονται σχετικά με τα . Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης το οποίο υπογράφει ο Δημήτρης Τσιάρας:

“Με αφορμή τα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στην οδό Ιουστινιανού, με την ανάπλασή της, στα πλαίσια του Σ.Β.Α.Κ , έρχεται στην επικαιρότητα ένα θέμα που απασχολούσε για πολλά χρόνια και απασχολεί ακόμη τους κατοίκους της περιοχής. Πρόκειται για το οικόπεδο στο (ΟΤ 833), έναντι του σχολικού συγκροτήματος του 5ου Γυμνασίου – Λυκείου, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Ιουστινιανού- Μιαούλη και Γαλάτη με έκταση που αγγίζει τα 2,5 στρέμματα, είναι ιδιοκτησίας του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών)  και εντός αυτού υπάρχουν εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα, σαν «στοιχειωμένα» δύο (2) διώροφα κτίρια – πρώην κατοικίες Αξιωματικών .

Εδώ και τριάντα & πλέον χρόνια τα κτίρια αυτά έχουν εγκαταλειφθεί και αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Το 2006 μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας – κατοίκων της περιοχής,  είχε κινητοποιηθεί με δημιουργία συντονιστικής επιτροπής , με συλλογή άνω των 400 υπογραφών και με μια σειρά άλλων ενεργειών ώστε η εν λόγω έκταση να περιέλθει στην δικαιοδοσία του δήμου, πιθανότατα με ανταλλαγή άλλης δημοτικής έκτασης,  και ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί για πλατεία & πάρκο. Δυστυχώς το μόνο που κατάφεραν ήταν να κινητοποιηθεί ο ΑΟΟΑ και να κάνει μερική περίφραξη και σφράγιση των ανοιγμάτων (πόρτες –παράθυρα) των ισογείων των κτιρίων αφού αυτά είχαν μετατραπεί σε χώρους που χρησιμοποιούνταν από παραβατικά άτομα. Ο χώρος όμως συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί εστία ακαθαρσιών, ρύπανσης, και μόλυνσης και να παρουσιάζει μια αντιαισθητική εικόνα στο κέντρο σχεδόν της πόλης. Είναι λυπηρό μια τέτοια έκταση να παραμένει ανεκμετάλλευτη και «στοιχειωμένη». Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές άφησαν το ζήτημα σε εκκρεμότητα. Επιβάλλεται η σημερινή δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η έκταση να έρθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Λαρισαίων, με ανταλλαγή οικοπέδων με τον Α.Ο.Ο.Α., να απαλλοτριωθεί και να μετατραπεί σε έναν χώρο που θα ωφελήσει την πόλη και την καθημερινότητα των Λαρισαίων πολιτών.

Πρόταση της «Λαρισαίων Κοινόν» είναι ο χώρος αυτός , εφόσον περιέλθει στο Δήμο, να μετατραπεί σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ένας τέτοιος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης, με εμβαδόν 2.500 τ.μ. που θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 200 αυτοκίνητα  θα φέρει μερική ανακούφιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είναι καιρός οι αρμόδιες αντιδημαρχίες να κινητοποιηθούν ώστε να ενταχθεί το έργο στον προϋπολογισμό του 2021 και να κάνουν πράξη τα  χρόνια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής με ένα έργο που θα ωφελήσει άμεσα ή έμμεσα όλη την πόλη. Θεωρώ ότι αν η δημοτική αρχή δείξει διάθεση και αποφασιστικότητα θα έχει στο συγκεκριμένο ζήτημα την στήριξη και άλλων αν όχι όλων των δημοτικών παρατάξεων.  Αναμένουμε…!!!”.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες