ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κέλλας από τη ΜΕΘ του ΓΝΛ: Ελκυστικό να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή – Το ότι νόσησα ο ίδιος, κίνητρο για να ενταχθώ εθελοντικά στο ΕΣΥ

Ο γιατρός, αναισθησιολόγος και βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας από την προηγούμενη Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου εντάχθηκε εθελοντικά στο ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη. Η σύμβαση έχει μηνιαία διάρκεια, ήτοι μέχρι την 7η Ιανουαρίου και περιθώριο ανανέωσης για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Ο κ. Κέλλας μιλώντας στο onlarissa.gr μέσα από το ΓΝΛ εν ώρα υπηρεσίας, δήλωσε πως αν και βρίσκεται μετά από περισσότερα από 20 χρόνια σε ΜΕΘ, νιώθει σαν μην πέρασε μια μέρα και εξήγησε ότι “αν και δούλευα μέχρι πρόσφατα ως ιδιώτης γιατρός, η αίσθηση της μάχιμης ιατρικής στο νοσοκομείο και ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες συνθήκες είναι διαφορετική· είναι ελκυστικό να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή” και τόνισε ότι το προσωπικό στη ΜΕΘ είναι εξουθενωμένο σωματικά και ψυχολογικά και ότι κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

“Ήταν μια αυθόρμητη και αυτονόητη απόφαση” απαντά στην ερώτηση για το πως πήρε την απόφαση να θέσει εαυτόν εθελοντικά στη μάχη του ΕΣΥ κατά της πανδημίας και διευκρίνισε ότι τα καθήκοντα του στη Βουλή μπορούν να συνδυαστούν, καθώς αυτή την περίοδο συζητείται μόνο ο προϋπολογισμός και εν συνεχεία η Βουλή θα διακόψει για την περίοδο των Χριστουγέννων. “Είμαι πλήρως εδώ για αυτό το χρονικό διάστημα και όσο χρειαστεί. Έχω ενταχθεί στο προσωπικό ΜΕΘ του ΓΝΛ υπό τον κ. Κομνό και πηγαίνω και στο παθολογικό τμήμα ήπιων περιστατικών covid του κ. Καρακούση” λέει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κέλλας νόσησε και ο ίδιος από covid πριν 8 μήνες. ήταν από τους πρώτους ασθενείς κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 15 μέρες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πως είναι λοιπόν αυτό το δίπολο ασθενούς και ιατρού, τον ρωτάω. “Ίσως ήταν και ένα βασικό κίνητρο για να πάρω την απόφαση να ενταχθώ εθελοντικά στο ΕΣΥ. Ήταν μια δύσκολη εμπειρία, ειδικά κατά την πρώτη εβδομάδα που είχα σταθερά πολύ υψηλό πυρετό. Τη δεύτερη εβδομάδα άρχισα να ανταποκρίνομαι στη θεραπεία και να είμαι περισσότερο λειτουργικός. Ήμουν από τους πρώτους στο ΠΓΝΛ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Τώρα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, τα νούμερα άλλωστε είναι γνωστά, όπως και η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ” μου απαντά.

“Θεωρητικά έχω ανοσία, παρόλα αυτά όλοι μου συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή. Μετά από την εξαγωγή μου από το ΠΓΝΛ μου τηλεφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Δημόπουλος και μου ζήτησε να συμμετάσχω στην έρευνα αντισωμάτων που διενεργεί το Πανεπιστήμιο και φυσικά και δέχτηκα.

Αρχικά έδωσα αντισώματα για να μελετηθούν σε σχέση με τη διάρκεια ζωής τους, για το αν υπάρχει ανοσία, για πόσο διάστημα διαρκεί, στοιχεία που είναι άκρως απαραίτητα στις σχετικές μελέτες και φυσικά σχετίζονται με τα εμβόλια. Έκτοτε, κάθε δύο μήνες κάνω στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δίνω αίμα για έλεγχο αντισωμάτων, προκείμενου να ελεγχθεί το επίπεδο με την πάροδο του χρόνου. Τελευταία φορά έδωσα τέλος Οκτωβρίου και θα ξαναδώσω μετά τα Χριστούγεννα. Το αισιόδοξο είναι ότι ακόμη έχω υψηλό τίτλο αντισωμάτων”, διευκρινίζει ο κ. Κέλλας, συμπληρώνοντας “Τα Χριστούγεννα θα τα περάσω εντός του ΓΝΛ και ελπίζω η κατάσταση διαρκώς να ομαλοποιείται”.

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες