ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Έφυγε” από τη ζωή στα 62 της η Λαρισαία συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών η διακεκριμένη Λαρισαία συγγραφέας που τόσο αγάπησε την παιδική λογοτεχνία, Κατερίνα Αναγνώστου.

Η Κατερίνα Αναγνώστου γεννήθηκε στην Αιγάνη Λάρισας. Έζησε στη Λάρισα με την οικογένειά της, το σύζυγό της και το γιό τους και η παιδική λογοτεχνία ήταν η μεγάλη της αγάπη. Έγραψε συνολικά δεκαεννιά βιβλία και συνεργάστηκε με τους περισσότερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Ήταν μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης( ΠΟΦΑ). Το 1996 πήρε το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος για παιδιά από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το μυθιστόρημα «Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα», εκδ. Καστανιώτη.

Το 1997 απέσπασε έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το μυθιστόρημα για παιδιά «Η συμμορία των κούκων», εκδ. Καστανιώτη. Το 1999 πήρε έπαινο για την ιστορία της «Μια φορά μια φωλιά» από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, εκδ. Μίνωας. Επίσης, το 2001 στην κατηγορία Μικρές ιστορίες, απέσπασε έπαινο για το βιβλίο της «Ιστορίες για τζιτζίκια», εκδ. Μίνωας. «Το δέντρο που γελούσε» είναι η πρώτη της συνεργασία με τις εκδόσεις Σαΐτη.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό της Γέννησης της Θεοτόκου, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αιγάνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις