ΛΑΡΙΣΑ

Σηματοδότες με χρονομετρητή για ασφαλή διέλευση των πεζών τοποθετεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη λεωφόρο Καραμανλή

Για την ασφαλή διέλευση των πεζών στη Λεωφόρο Καραμανλή φροντίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκσυγχρονίζοντας τον φωτισμό της οδού και εγκαθιστώντας ειδικούς σηματοδότες διέλευσης πεζών, με μονάδα ένδειξης μέτρησης χρόνου. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει τοποθετήσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στο τμήμα που παραδόθηκε από τον κυκλικό κόμβο Βόλου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Αγιάς, σε όλες τις πεζοδιαβάσεις:

– ειδικό φωτισμό ώστε οι οδηγοί – χρήστες της οδού να έχουν καλύτερη ορατότητα των πεζών τις νυχτερινές ώρες και

– σηματοδότες πεζών με μονάδα ένδειξης μέτρησης χρόνου, τύπου LED , που εμφανίζουν με κατάλληλη ένδειξη τον εναπομένοντα χρόνο πρασίνου, για ασφαλή διέλευση.

«Αλλάζουμε την εικόνα και τις συνθήκες ασφάλειας στη λεωφόρο Καραμανλή, με ένα ανθρώπινο έργο που ικανοποιεί τις ανάγκες των περιοίκων και όλων των διερχομένων για ασφαλή μετακίνηση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Όλοι οι πεζοί έχουν δικαίωμα ασφαλούς διέλευσης από οδούς μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου. Έχουμε εικόνα και ήχο της πραγματικότητας και είμαστε διαχρονικά δίπλα στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, με έργα ουσίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που σχεδίασε, δημοπράτησε και ολοκληρώνει ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την αντικατάσταση του φωτισμού σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, με νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED, που προσφέρουν διαυγές, άπλετο φως, ώστε οι πεζοί να γίνονται πιο ορατοί από τους οδηγούς αυτοκινήτων τις βραδινές ώρες. Επιπλέον τοποθετούμε έξυπνους σηματοδότες με ένδειξη εναπομείναντα χρόνου πρασίνου, ενισχύοντας την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Το έργο του οδοφωτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλία έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες