ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νοσοκομείο Βόλου: 83 νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό και οκτώ εξιτήρια

Σταθερή φαίνεται να είναι η κατάσταση την τελευταία εβδομάδα στο Νοσοκομείο Βόλου σε ότι αφορά τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό κι αυτό φαίνεται από τον ολοένα και μειούμενο αριθμό νοσηλευόμενων, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ξεπερνούσε τους 100. Στο μεταξύ, τριάντα πέντε νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα, χθες στο Νοσοκομείο νοσηλεύονταν συνολικά 83 ασθενείς με κορωνοϊό. Στη Α’ κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονταν 26 ασθενείς, στη Β’ 20 και στη Γ’ 24 ασθενείς. Στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς ενώ πέντε βρίσκονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Δυστυχώς όμως στη μακρά λίστα των θυμάτων του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Μαγνησία προστέθηκε χθες το πρωί ένας 72χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Δυστυχώς η πορεία της υγείας του επιδεινώθηκε παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν γιατροί και νοσηλευτές. Πλέον τα θύματα στη Μαγνησία των θανόντων με κορωνοϊό από τις 19 Οκτωβρίου ανέρχεται στα 64.
Ωστόσο ευχάριστη νότα και αισιοδοξία δίνουν και τα οχτώ εξιτήρια ασθενών που επέστρεψαν υγιείς στο σπίτι τους, αλλά και η πορεία υγείας πολλών που ακόμη νοσηλεύονται μεν, όμως έχουν θετική εξέλιξη.

Κρούσματα κορωνοϊού στη Μαιευτική Κλινική

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν ένας γιατρός – γυναικολόγος και μία μαία στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Κλινική. Οι νοσούντες υγειονομικοί τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό , ενώ σε καραντίνα μπήκε και μία ειδικευόμενη. Αρνητικά ήταν τα τεστ κορωνοϊού που υποβλήθηκαν δύο λεχώνες, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και όλες οι γυναίκες που εξετάστηκαν από τον γυναικολόγο και τη μαία.
Τα εξωτερικά ιατρεία παρέμειναν κλειστά και πραγματοποιήθηκε απολύμανση.
Στο μεταξύ, κι άλλοι γιατροί όπως και νοσηλευτικό προσωπικό νοσούν από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι τέσσερις τουλάχιστον γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων νόσησαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ επιστρέφουν σταδιακά στο πόστο τους, όσοι γιατροί νόσησαν και ανέρρωσαν.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες