ΛΑΡΙΣΑ

Στη Βουλή φέρνει η Άννα Βαγενά τον Βασίλη Κικίλια για να δώσει εξηγήσεις για τα νοσοκομεία της Λάρισας

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα, 3/12/20, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιληφθεί του μείζονος και τραγικά επίκαιρουζητήματος της έλλειψης κλινών ΜΕΘ, της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και των σοβαρών ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό και ιατρικά μηχανήματα στα δύο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας.

Μετά από έναν δραματικό μήνα, αυτόν του Νοεμβρίου που πέρασε, ένα μήνα αδυσώπητο για όλη τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Λάρισα και την περιοχή της, με τον εκτιμώμενο αριθμό των θανάτων σε αυτή να ξεπερνά τους 80, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ασφυκτική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο,«το σύνολο των 45 κλινών ΜΕΘ -18 στο Πανεπιστημιακό και 27 στο Γενικό Νοσοκομείο- είναι καλυμμένες. Κάθε φορά που αδειάζει ένα κρεβάτι, είτε λόγω αποσωλήνωσης είτε από κάποια απώλεια, γεμίζει αμέσως».Επιπλέον, «ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα επαυξάνει  την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα […] Ένας γιατρός και δύο νοσηλεύτριες είναι σήμερα διασωληνωμένοι, ενώ ο αριθμός των υγειονομικών που ασθένησαν ή είναι σε καραντίνα ξεπερνά τους 80.»

Η κατάσταση είναι τόσο ακραία που ο εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τραυματιοφορέων, κ. ΛάμπροςΤσάπαλης, έφτασε στο σημείο να καταφύγει από χτες το πρωί στο ύστατο μέσο της απεργίας πείνας,διαμαρτυρόμενος για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά ασθενών με Covid-19 και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Η επικαιρότητα, επομένως, στην οποία αναφέρεται εκτενώς η βουλευτής Άννα Βαγενά στην επίκαιρη ερώτησή της «καλπάζει» και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια κωλυσιεργίας. Ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για να απαντήσει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες