ΛΑΡΙΣΑ

Η Άννα Βαγενά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Άννας Βαγενά για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Η φετινή θεματική της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίααποτελεί μία σημαντική υπενθύμιση για την ευθύνη όλων μας να χτίσουμε τις συνθήκες για έναν κόσμο, ο οποίος μετά την επέλαση της πανδημίας του Covid-19, θα είναι προσβάσιμος και βιώσιμος για τους ανθρώπους με αναπηρία. Έναν κόσμο που θα έχει συνειδητοποιήσει ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι είναι πολλαπλάσια δύσκολες για κάθε άνθρωπο που παλεύει καθημερινά με μία αναπηρία. Είναι καθήκον και ηθικό χρέος της Πολιτείας να φροντίσει ώστε αυτή η πάλη να ελαχιστοποιηθεί, αντί να επιβαρύνεται από την αμέλεια και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων σεβασμού και συμπερίληψης, που δυστυχώς ακόμα βρίθουν μέσα στην κοινωνία μας.

Οι άνθρωποι πολλές φορές χανόμαστε μέσα στα δικά μας προβλήματα. Όμως, νομίζω πως η κρίση που διανύουμε μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για τη βελτίωση πολλών «κακώς κειμένων», τα οποία ενδεχομένως να έχουμε αποδεχτεί και να έχουμε συνηθίσει. Η μέριμνα για την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας που έχουν να διαχειριστούν κάποια αναπηρία και για τα ίσα δικαιώματα αυτών με όλους τους πολίτες της χώρας αποτελεί έναν ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο δείκτη πολιτισμού και παιδείας.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θέλω να ευχηθώ η κρίση της πανδημίας να φέρει στην επιφάνεια το πιο ανθρώπινο πρόσωπό μας, αυτό της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης. Όσο για την Πολιτεία, ας αναλογιστεί τις ευθύνες που τη βαραίνουν, γιατί είναι πάρα, μα πάρα πολλές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες