ΛΑΡΙΣΑ

«Έφτασε» το ίντερνετ στη Συκέα Ελασσόνας – Τηλεδιάσκεψη του δημάρχου και του περιφερειακού διευθυντή ΟΤΕ

Μία ιδιαίτερη ημέρα σήμερα για τους κατοίκους της κοινότητας Συκέας, καθώς συνδέθηκαν ήδη οι πρώτοι καταναλωτές με το δίκτυο ευρυζωνικής σύνδεσης της COSMOTE, απολαμβάνοντας πλέον τις ευκολίες της ψηφιακής εποχής μέσω του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας.

Η κοινότητα Συκέας υπήρξε για χρόνια αποκλεισμένη από υπηρεσίες ευρυζωνικού δικτύου λόγω αναστολής του ευρυζωνικού προγράμματος RURAL CONNECT.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας του ΟΤΕ κ. Απ. Μπονώτη, ευχαρίστησε τον ίδιο και τους τεχνικούς της COSMOTE, για το ενδιαφέρον τους να δώσουν πρόσβαση σε μία κοινότητα που την είχε στερηθεί για πολύ καιρό, επιλύοντας πολλά τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε: «Η Συκέα μπήκε σήμερα σε μία νέα εποχή. Κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης και να απολαμβάνει υπηρεσίες που σε πολλές κοινότητες αποτελούν κεκτημένο ετών. Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για τη δυνατότητα που θα έχουν πλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από το σπίτι και να έχουν πρόσβαση στον πλούτο των δεδομένων και υπηρεσιών που προσφέρει το διαδίκτυο.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Δήμος Ελασσόνας είχε έρθει σε επαφή με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Sarantaporo.gr, για να σχεδιάσει την ασύρματη πρόσβαση της κοινότητας στο διαδίκτυο. Το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν το δήμο και τους κατοίκους της κοινότητας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι αξιοσημείωτο. Ωστόσο, η απόφασή μας να καλύψουμε το κόστος του εξοπλισμού και της εγκατάστασης συνέπεσε με την απόφαση του περιφερειακού Διευθυντή κ. Μπονώτη να προτείνει την εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου της COSMΟΤΕ στην κοινότητα. Αποδεχτήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση την πρόταση αυτή και ήμασταν σε τακτική επικοινωνία με το Διευθυντή, ο οποίος μας ενημέρωνε για την εξέλιξη των εργασιών εγκατάστασης. Με την ευκαιρία, θέλω να επισημάνω το ενδιαφέρον που έδειξε σε αυτή την υπόθεση ο βουλευτής κ.κ. Χρ. Κέλλας και Στ. Μπίζιου, ο συντοπίτης μας τεχνικός του ΟΤΕ κ. Παν. Κατσίδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δ. Φωτίου. Με συντονισμένες ενέργειες και καλό σχεδιασμό πετυχαίνουμε θετικά αποτελέσματα για την περιοχή και τους κατοίκους της».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες