ΛΑΡΙΣΑ

Αναδασωτέα η έκταση της Κοινότητας Τσαριτσάνης μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λάρισας κηρύχθηκε αναδασωτέα η δημόσια δασική έκταση στη θέση «Μπουκουβίτσα» της Κοινότητας Τσαριτσάνης συνολικού εμβαδού 88,87 στρ. μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή στις 22 Αυγούστου 2020.

Η άμεση και μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο με εναέριες δυνάμεις, όσο και με πεζοπόρα τμήματα καθώς και με μηχανοκίνητα μέσα, απέτρεψε μεγαλύτερη καταστροφή και τυχόν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, τον περασμένο Αύγουστο σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση με πεύκα και κυπαρίσσια, στα όρια του οικισμού της Κοινότητας Τσαριτσάνης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Η απόφαση να κηρυχθεί αναδασωτέα η δασική περιοχή στην Κοινότητα Τσαριτσάνης μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύουμε και να διασφαλίζουμε τη δημόσια περιουσία, πόσο μάλλον μια δασική έκταση απαράμιλλου κάλλους. Μαζί με όλους όσοι συνέλαβαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, θέλω να ευχαριστήσω τον Δασάρχη Ελασσόνας κ. Χρ. Αναστόπουλο, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον και ολοκλήρωσε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να χαρακτηριστεί η περιοχή αναδασωτέα, και τη Δ/νση Δασών Ν. Λάρισας που με την απόφασή της αποτρέπει τυχόν καταπατήσεις και διασφαλίζει τη φυσική αναγέννηση του δάσους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες