ΛΑΡΙΣΑ

Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας: Αναγκαιότητα της χρήσης των νέων τεχνολογιών

Οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας (Α.ΔΗ.Κ.) εξέδωσαν ανακοίνωση για την αναγκαιότητα της χρήσης των νέων τεχνολογιών:

“Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, εξ αιτίας των μέτρων για την προστασία από τον covid 19, θεωρούμε αυτονόητο ότι, πρέπει να γίνει η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων, τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, για να συζητηθούν τα τρέχοντα προβλήματα.

Ήμασταν , λόγω της έκτακτης ανάγκης  (β φάσης της  πανδημίας), από την αρχή υπέρ της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων, ταχθήκαμε υπέρ της e – ψηφοφορίας για τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια και χαιρόμαστε, που, όσο περνά ο καιρός, αντιλαμβάνονται και οι αρνητές της e – ψηφοφορίας την αναγκαιότητα της χρήσης των  δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες για την όσο το δυνατόν ομαλή συνέχιση της καθημερινότητας. Τους καλωσορίζουμε. Η ζωή πρέπει να συνεχίζεται  λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

Αντιδράσεις, άλλωστε, υπήρχαν και για την σύγχρονη  εξ αποστάσεως    εκπαίδευση, για τα προσωπικά δεδομένα, για την ασφάλεια του διαδικτύου και πολλά άλλα. Όμως  η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λειτουργεί, παρόλα τα προβλήματα, και σιγά – σιγά, όπως όλα δείχνουν, καθιερώνεται για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Πολλά σοβαρά προβλήματα  ανακύπτουν καθημερινά στην λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης , όπως π.χ αδυναμία πολλών μαθητών να συμμετέχουν λόγω ελλείψεων σε εξοπλισμό (φορητούς Η.Υ. – Τάμπλετ – κινητών)  αλλά και έλλειψης υποδομών (παρόχους ίντερνετ) σε πάρα πολλές περιοχές .

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με αυταπάρνηση, αφιερώνοντας παρά πολλές ώρες,  προσπαθούν να  διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις γι αυτούς και τους μαθητές, χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη υποστήριξη.

Όμως, οι ειδικές συνθήκες που βιώνουμε οδηγούν  όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές στην χρήση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, για να μην χαθεί η σχολική χρονιά.

Λέμε ΝΑΙ  στην χρήση των νέων τεχνολογιών μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, ελπίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για την όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη εκπαίδευση μέσω της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς.

Λέμε  ΝΑΙ στη χρήση κάθε δυνατότητας που δίνουν οι νέες τεχνολογίες για να λειτουργούν όλες οι δραστηριότητες και οι δομές της εκπαίδευσης.

Λέμε ΝΑΙ στην πρόοδο”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες