ΕΛΛΑΔΑ

Συνέβη κι αυτό – Ξέμεινε από οξυγόνο το νοσοκομείο του Κιλκίς

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Εν μέσω καραντίνας κι ενώ η τραγική λίστα θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας ολοένα και μεγαλώνει, νοσοκομεία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ακόμα και στο πιο βασικό όπως είναι… το οξυγόνο.

Ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς Αχιλλέας Καλεμκερίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για τη δραματική κατάσταση στην οποίο βρίσκοντια γιατροί και ασθενείς του νοσοκομείου.

«Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Έπρεπε να ήμασταν προετοιμασμένοι και όχι να στήσουμε ένα ολόκληρο τμήμα μέσα σε έξι ώρες χωρίς να υπάρχει κάτι τόσο στοιχειώδες όπως είναι οι φιάλες οξυγόνου» είπε ο κ. Καλεμκερίδης σημειώνοντας ότι ακόμα και σήμερα το κεντρικό σύστημα οξυγόνου στο νοσοκομείο του Κιλκίς -στο οποίο νοσηλεύονται 56 ασθενείς, δύο εκ των οποίων διασωληνομένοι χωρίς ΜΕΘ- δεν λειτουργεί, αλλά υποστηρίζεται από φορητές φιάλες.

Ο κ. Καλεμκερίδης μάλιστα αναφέρθηκε ακόμα και στις σοβαρές ελλείψεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το νοσοκομείο του Κιλκίς, ενώ έκανε λόγο και για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, καθώς όπως είπε αυτή τη στιγμή νοσούν και μάλιστα βαριά, πάνω από 60 άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις