ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μεγάλη προσέλευση στη Σκεπαστή Νεάπολης από τους Λαρισαίους για τα Rapid tests από το αυτοκίνητο (δείτε φωτογραφίες)

Έχοντας πάει στο …ραντεβού με τον ΕΟΔΥ και τα κλιμάκια του, αρκετά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, δεκάδες Λαρισαίοι περίμεναν υπομονετικά στην σειρά τους μέσα στα οχήματά τους προκειμένου να υποβληθούν στα rapid test για κορωνοϊό.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία με τους Λαρισαίους να σχηματίζουν ουρές με τα αυτοκίνητά τους στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης όπου γίνεται η μαζική δειγματοληψία από τον ΕΟΔΥ.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που γίνονται τα συγκεκριμένα τεστ στην Σκεπαστή Αγορά και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στη Λάρισα και την ίδια ώρα (10 π.μ. – 4 μ.μ.) και για όσο διαρκεί το lockdown.

Η δράση γίνεται από τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο λοιπόν πραγματοποιείται δωρεάν μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing».

Τα Drive through testings δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για  Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Οι πολίτες που προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους και να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους.

Σε ότι αφορά την μέχρι στιγμής κινητικότητα (12.30μ.μ.) συνεχίζεται η προσέλευση Λαρισαίων για τα τεστ και σύμφωνα με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Θεσαλαλίας κ. Βασίλη Πινακά, στα πρώτα 100 δείγματα βρέθηκαν δύο θετικά, ποσοστό ενθαρρυντικό.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου / ΦΩΤΟ: onlarissa

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες