ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων στα κοινωνικά ιατρεία για άπορους από την ΠΕΦ

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στηρίζει τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ειδικότερα, η ΠΕΦ ως χορηγός των νέων κοινωνικών ιατρείων και θέλοντας να βοηθήσει έμπρακτα το πολύτιμο έργο του ΚΥΑΔΑ, προχώρησε στη δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πρωτοβάθμιας φροντίδας, αναλώσιμα υλικά και φάρμακα καλύπτοντας έτσι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ιατρείων της δομής.
Επιπλέον, η ΠΕΦ και οι εταιρείες μέλη της υποστηρίζουν το Κοινωνικό Φαρμακείο, που στεγάζεται στην οδό Δομοκού 2, στην Αθήνα και προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε τουλάχιστον 3.000 άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην φαρμακευτική φροντίδα.

Το ΚΥΑΔΑ είναι ο φορέας που στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του Δήμου Αθηναίων, και καλύπτει τις ανάγκες συνανθρώπων μας, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Οι δομές του ΚΥΑΔΑ υποστηρίζουν κάθε μήνα περίπου 26.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ , κ. Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας το έργο της ΠΕΦ δήλωσε: «Η διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, με τη δημιουργία δύο νέων κοινωνικών ιατρείων και ενός κοινωνικού οδοντιατρείου, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης για τους άπορους και τους άστεγους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε θερμά την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας που μέσω της σημαντικής χορηγίας της υποστήριξε αυτό το όραμα και στέκεται πάντα αρωγός στο πολύπλευρο έργο μας».

Η ΠΕΦ με το σύνολο των κοινωνικών της δράσεων μάχεται κατά των κοινωνικών αποκλεισμών και στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, με σεβασμό, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Η πρόσβαση χωρίς περιορισμούς όλων των κοινωνικών ομάδων σε αξιοπρεπή και σύγχρονη φαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί για την ΠΕΦ, υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να μεριμνά για αυτήν.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις